Thursday, January 29, 2009

Air Afiera

:mKorek:

aku agak keliru bila incik penyu yg biru kalernya memberitahu
yg dia x pnh dengar air ini..wpun dia org ganu...amat pelik...
dan aku sendiri x pasti..benarkan air ini..hanya ada d ganu...
x pasti okeh..klu korang pnh tgok air ini...d kawasan bkn
sewaktu dgn ganu..sila inform aku..mayB merketing nya dh lebih bagus
x lagik memasarkan hanya d ganu KITA




:mNgumpat:

dan ayat d atas plak..tidak lah bermaksud..yg aku ni org GANU...
nehii okeh...aku org perok...THE SILVER YONG's gitew....
mcm mana aku tau ttg air ini?...well....ini lah fadilatnya
berforum kan..byk ilmu baru yg kita belajar...chaiyOk!!!




:mKening:

dan...aku kerap minum air ni....d 1 kedai mkn...
kedai org PETANI...kedai yg 3 4 kali seminggu aku mkn...
umpamanya..aku ni regular customer gitew...
dwang dpt dr suplier....bila nk aku beli sebotoi...
dwang x jual (kedukut..dasat betoi masin taik idung dwang).
..xpe....aku x heran okeh...



:mJahat:

mujur lah aku ada kwn org GANU....(wanda harus kembang skrg)
bila dpt tau dia nk balik ganu raya cina ari tuh..
tanpa berlenggah lagik..aku oder 3 botoi..gilak gelojoh..
x pedulik le kan..bkn slalu wanda dpt balik ganu (tiap2 minggu balik
Nibong Tebal aje...kah kah kah)




:mLove:

apa istimewanya air ni?....well...dia air limau kasturi..yg
d selitkan gan asam boi....cara penyediaannya amat mudah...
ambik sebijik limau yg dh tersumbat gan asam boi itew..
taruh jus dia skit...kasi air....kacau....takyah top up gan gula dah..
taruh ais utk nikmat yg tidak terhingga.....






:mCamera:

nampak x terselit gambo losong d sitew?...
ye...itew sbb wanda amat budiman okeh...
dia kasi aku 1 bungkus losong...ibarat beli 3 botoi ALIFERA..
dpt sebungkus free losong..classssss ko wanda....





:mDarah:

opsss...lufa nk kasi tau harga......sebotoi RM8.90 okeh..
tp wanda kata..harga kwn2..dia charge RM9.00 sebetoi...
kah kah kah...hang mmg otak bisnes...ahaks....





OH HATI --> sila cari dan cuba air ini....sgt memberangsangkan rasanya
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

3 comments:

Mr PenyuBiru said...

ooo.. cenggini air alfiera ek. seriusly ku tak pernah jupe. atau aku mmg tak nak jupe. air ni masam² skit, tentulah pompuan suka.

ade pembetulan tuk n3 ko nie. ko nyatakan kat situ "losong" . ekceli itu keropok lekor. bukan losong. Losong tu nama tempat dimana keropok lekor itu dijual. so, org akan cakap keropok losong. maknanya keropok lekor tu datang dari Losong,Kuala Terengganu.

@LiYaNNuaR said...

ooooooooooooooooooooooooooo... ce kira berapa byk o aku... hahaha... ini first time aku dengo bunyi ayo nih... hehehe... mberangsangkan ke nok... hohoho... mcm besh aje... apsal aku p ganu rituh... takda sapa pon nak pomot kat aku?? ceyyy... rugi la...

tp, kalo takat asamboi kat limo kasturi tu... mmg feberet aku tu... dulu2 time anok dara... mmg dok ngulang nyotnyot benda itu je... sampe ofismet dok tegur... riso kot2 talipusat eh... taliperut aku putuihhhh... asek limo ngan asamboiiii aje... sana dema buat ayo ni ke... huhuhu... bijakkk... bijakkkk...

ape pon... losong mmg sedap... enak dimakan panas2... sos dia pun aku sukak... ritu borong sampai bbotoi2... huhuhu...

INTAN said...

penyu--> ko x pnh torai..ko kata le pempuan aje yg suka..sebenonya...klu ko torai...ko pun aku gemo tau..sedap ya amat...

ooo..gitew ke sejarah losong...aku idak le tau...sbb kat psr mlm sini..dwang tulis "losong" tuk kepok yg pendek2 ni...so..aku pun ingat kepok losong le..ahaks...

liya--> dulu kocik2 pun aku suka limau sumbat asam boi tuh..ya ammpun..sedap giler...

air ni mmg sedap nok..ko harus torai....mmg xkan mengecewakan ko..percayaaalahhhhhhh