Thursday, April 9, 2009

salah guna




taun ni...sekali pun aku belum MC....mintak d jauhkan ...slalu kita dpt MC klu sakit fizikal...camne klu stress?....tensen?..bad mood? tu sintom2 sakit mental gak kan?...erkk..sakit mental? takutnya



td pagi2.....udah le ujan lebat sampai kui 2..ke 3....lebat betoi....aku lak angin monsun...emo x pasal2...(ada pasal sebenonya..saja kata x pasal2...)..aku betoi2 rasa nk g ambik MC...nk wat muka sekupang jumpa doktor....slalunya berjaya jugak lakonan aku...ala2 mantop gak la...jarang mengecewakan (tp sblm ni....aku sakit la....bkn x sakit..tp belakon mcm sakit x hinggat....layak dpt award pelakon harapan gitew)...tp ntah nk kata sakit apa kat doktor....terpikir nk kata aku takde mood....xkan nk jujur sampai tahap tu kan...wpun mmg aku takde mood...



tp....sehingga skrg..udah dkt time balik..aku masih bertahan kat opis....mood pulih skit la dr pagi tadi....tp mengantuk pulak dh....kelopak mata ni...rasa mcm ada 'org' bergayut....adeih.....ada org kasi cadangan..g le tido surau....owh no....itew bkn amalan aku....aku x pnh tido d tempat keje ok...wpun aku keje duduk dlm bilik..duk sorang2....ada port yg strategik...tutup pintu bagai....leh le tido n layan mimpi 2 3 round....tp perkara itew tidak akan berlaku...waktu break time pun aku x pnh tido....apatah lagik d waktu keje yedak....





OH HATI--> takde mood...ujan...ngantuk ni mmg dtg sepakej ke?
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

10 comments:

Mr PenyuBiru said...

rugi lah ko tak ambik MC.

Mr PenyuBiru said...

eh! aku 1st ke??..satu pencapaian yg gemilang utk aku..ahaks..

haha

Tie said...

Errk...!

House manager boleh ambik MC tak ?

~wAniE~ said...

wanie kat dlm clas pn kdg2 tido tau..

en_me said...

siannyerrr..

ennieva fauzi said...

Tan..aku ni orang kata sakit pun kena rancang huhuhu...sabo je la..

Rozita said...

akak pun jarang2 benar amik MC..
kalu demam kekadang amik AL aje..
sbb nya, malas nak pi klinik..

INTAN said...

penyu--> aku nampak ko bertanduk je sambil ckp ayat tu..whaha


kak T--> mcm sukar je kak...


wanie--> kagumnya..camne ko leh wat mcm tu?..magic...


me--> alahai...


ben--> wartawan mmg gitew kan?...aku pun sama...klu esoknya ada meeting..nk demam pun kena cansel..


kak ita--> sy pun....tp syg kat cuti...

Aida Alias said...

masa keje kt klinik dulu.. selalu gak org soh sy mintakkan surat MC.. tak berani nak bgtau doktor.. mintak maap la ye.. mintak sendiri kalo berani..hiihi

@LiYaNNuaR said...

last year... aku tak penah amik MC... huhuhu... tahun ni... taktau lg... hohoh

psssssssst.. tak suka MC.. mcm arwah ayah aku ler...