Saturday, April 11, 2009

gader korga




kejadian ni.....ahad lepas sebenonya...gader keluarga....mak gn uda trun penang sabtu tu....bwk dwang jenjalan..pastu ahadnya g umah kak long....



aku mcm biasa...x terlibat dgn percaturan masak memasak ni....hehe....aku anak bongsu ok..akak2 aku x mengharap lebih2 pd adik bongsu dwang....tambah2 dlm family aku..bkn akak je..2 org abg aku pandai memasak...uda aku tukang masak kat kenduri kawin.....n sorang lagi abg aku..(korang jgn panik..aku panggil dia kakak...ada kisah d sebaliknya ye...nti2 aku citer) mmg amat pandai memasak n agak tersohor jugak d kg...hehhe



masak lemak telur masin tu....resepi kakak aku (abg yg aku panggil kakak tu ye)...pertama kali kami mkn..valah jugak rasanya..x sangka telur masin leh wat masak lemak...kerabu perut....hasil tangan kak long aku..kari paler ikan kak nyah.....haaa...sambal belacan tu...sapa lagik klu bkn aku..hehe...aku keliru kenapa time gader korga...tugas aku mesti buat sambal belacan....(ben....ct..korang ingat x nick name aku dulu2....cik belacan...ahaks...)..mungkin sbb itu tugasan paling mencabar...hehehe.....aku rasa bangga sbb itu adalah kepakaran aku dlm korga kami...pembuat sambal belacan..ahaks





OH HATI--> sodap....klu kerap...hancuss diet aku
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

11 comments:

syareena said...

huhu sya pun bongsu gak,

slalu kitorg bagi2 sape kene masak gulai ke, sayur ke, apa2 ke.... tp yg pasti bhgn aku yg paling senang hehe

@LiYaNNuaR said...

fuhh... aku yg sulung... cemana tuh?? hahha...

layan betoiii nookkk... tgoda aku tauuu... tetiba lapar ler...

Tie said...

Kak tie suka kerabu..tapi malas nak buat..leceh laa....

Gulai telor masin ? Baru dengar...masin tak ??

Polos said...
This comment has been removed by the author.
rynas said...

Tan apa plak tak ingat wehhh CIK BELACAN nick yg fofular gitu. Rupa2nya nick tu sebab ko pandai wat sambal belacan ekkk

Riezal said...

aku ingat gader tu pronounce as gad'er aku hingat hapa laa tadi.. rupanya gather.. aku ingat bahsa jawa kaa banjaq dah tadi tu haha..

Adry said...

Salam ziarah... Gader tu aper??


Adry @ http://www.adrysabry.com

Mr PenyuBiru said...

gader korga?? 1st time dengor ni.

en_me said...

sodappnyerr..

INTAN said...

cik sya--> paling2 kena basuh pingan gan potong bawang ek...hehehe

liya--> klu sulong.....sendiri mau ingat le nok

ct--> nick yg meletops2 gitew kan suatu ketika dulu..hehehe..

riezal--> wahhaha.....aku x pandai le ckp jawa gan banjaq wpun ramai org tuduh aku org jawa mix banjaq gitew..hehe

adry--> gather gitew....heheh...salam ziarah

penyu--> iyo la....gather...family aku ramai n bkn slalu dpt kumpul ramai2...

me--> kan?..tambah2 klu org masak..kita mkn aje..heh

Rozita said...

INTAN..rasa nya dlm setahun byk kali jugak korang buat geder korga ye..bes la