Tuesday, April 28, 2009

OMG!!!

td sblm balik keje...sdg aku asyik mengemas...aku dengar perbualan dr arah luar...pejabat am kaedahnya...wpun sayup2 kedengaran d cuping telinga aku yg cute ni.....tp butir perbualannya masih agak jelas (sbb aku korek tinger slalu kot...).....melalui perbualan itu...aku dpt mengagak siapa empunya suara yg agak dominan d dlm perdebatan perdana tersebut....



bila aku cuba match kan empunya suara dgn topik yg d perdebatkan...aku mula rasa tidak relavan......bio betik?....aku yakin beno aku x silap dengar....aku jengok kepala dan dpt melihat malah mendengar dgn lebih terperinci...



seorang pensyarah yg agak macho (baca sbg garang) ..siap dgn misai melentik...dgn sorang staf aku sdg berbual...kenapa aku kata pensyarah tu garang....sbb perwatakan dia mmg garang...kalah cikgu disiplin...wpun dia suka buat lawak....tp lawak dia x sama level dgn bang Bil....dia wat lawak gn muka yg serius..kkdg aku x pasti sama ada apa yg kuwar dr mulut dia adalah lawak jenaka..ataupun dia benar2 serius...selain itu..dia ni mmg out spoken dn bermulut lepas gitu....



aku tingat ari tu...dia dgn selambernya mengeluarkan ayat yg berbau busyuk dan masyam yg aku tau sohih2 d tujukan khas utk aku..." Pusat pengajian kita ni....ketua kerani lebih power dr pegawai...".....perh...menusuk ok....nk kata aku x power secara terang2an gitew.....n aku balas dgn ayat yg manis berserta senyum simpul...."x kisah la..janji gaji pegawai tu lebih byk dr ketua kerani..." dia senyap dan sangap.....tima kasih....!!!



korang tau x...apa topik perbualan dia tadik?....perh.......aku kagum dgn ilmu pengetahuan am dia....dia citer psl AF......dia ckp.....nti akan ada AFMASUK..khas utk ARIL yg terkuwar minggu lepas....dia berhujah ala2 lawyer...dalil kenapa ARIL terkuwar ari tu...antara yg aku dengar...sbb ARIL mengedik dgn MASYA dlm dairy.....dia menyuarakan rasa tidak puas ati sbb ARIL terkuwar.....O.M.G!!!!!!!!....aku kagum bercampur x sangka....aku x sanggup mendengar lagik..terus balik dgn segera....and the rest is history!!!!!







OH HATI---> aku gelak kuat td.....sbb aku rasa kelawakan melampau telah berlaku...klu ada AFMASUK...aku yakin ARIL yg dpt....sah2 sbb pensyarah ni yg VOTE secara bertungkus lumus gitew......wakkakaka
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

10 comments:

pusat said...

best ngan nyanyian dan gaya yazid last week.... gempak....

rynas said...

cuba ko g check apa hubungan pensyarah tu dgn ARIl jeng..jeng..jeng...

sonata anak kancil said...

tak rajin tengok AF...jadi ilmu kureng!

zino said...

satu lagi program yg zino tak tengok hehe

fizan *sew addict!* said...

aril tu ke? ermmm mmg ada agenda marsya tu dok goda dia je..kalau ada AFMASUK pun aku tak undi..buang duit je..haha

kayteeze said...

Laa....kak tie tak pasang astro. Takut budak2 dan mak budak melekat kat tv.

Ikut suka mereka laa....yang bahagia pun mereka jugak, he he..

en_me said...

dah lamerr tak tengok AF tewww..

Rozita said...

hahaah.tak sangka ye..minat AF rupanya..
sib baik akaks tak minat

INTAN said...

pusat--> skrg aku tau nama vote dak yazid tu tinggi beno...huh

ct--> jeng jeng jeng...berdasar rupa....rsaanya bkn sepupu...hehe

sonata--> leh dpt ilmu itew dr surat kabo juga..hehe

zinO--> abg zino tgok prog apa?hehe

fizan--> ko pnh ngundi ke nok?..jgn le..buang duit je....ko top up utk aku pun ada paedahnya..hehe

kak T--> klu pasang pun xde yg best mana...ulang2 citer je kak T..hehe

me--> abg me layan apa?...heh

kak ita--> klu sy minat mcm logik...klu c dia itu ..sy cam x sangka gitew....

U-jin said...

hehe...aril...mmg suka arill sbb korean look...tp xde lar fanatik sangat..hua..hua...x kuasa nak vote...abiskan kredit jek...pastu sapa nak topup aku jugak..