Saturday, April 25, 2009

adik

asalnya dr demam biasa isnin lepas........dh lama jugak dia x demam...tp, adik wpun dgn kool fever d dahi...dia tawaf 1 klinik ari tu....semua org ketawa kan dia....demam x serupa demam...tp bagus la kan.....sekurang2nya aku tau dia masih aktif..




ari selasa.....terbit la bintik2 d tangan dan kaki...paling kritikal kat kaki......aku tingat masa baca blog Zueazman ari tu..dia citer psl HFMD.....dh rasa cuak.....bwk g klinik...check dlm mulut....xde apa2....doc ckp....bkn HFMD....kasi ubat...n balik...demam masih bersisa...



rabu ptg..lepas meeting yg panjang....sekitar 6.45pm...aku masih d opis..incik hubby call...ajak bwk adik g klinik..dia notis cam ada sesuatu dlm mulut.....x sedap aku...terus siapkan apa yg patut..segera balik ke umah....




g klinik...dwang refer g GH je....d ringkaskan citer.....dwang suh balik n monitor kat umah....since dia sgt aktif dan tiada prob utk mkn...syukur...aku x selesa klu dia kena tahan....



ari ni...sabtu..demam mcm tiada..tinggal bekas d tgn dan kaki...sekali imbas mcm chiken pox....selera makin ok.....sedikit pulih dr sblmnya....aktif?...nauzubillah....menjadi2...hehhehe.....





OH HATI---> peace adik!!
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

5 comments:

zino said...

cian nya adik tu.. tapi nampak happy je dia hehe

zue@zman said...

syukur adik dah recover..HFMD xda spesifik ubat,depends pada antibody pesakit semata...
bln 3-6 nie kna xtra alert la pasai peak mths HFMD nie mengganas(kes kt SG),pasai cuaca sama kott...
ni pon ehsan info dr preschool newsletter... ;)

fizan *sew addict!* said...

macam tu ke simptom dia..alahai, siannye adik yg pandai bercakap tu... "mama..nak ayaqqq" aku ingat lagi suara kecik dia tu..hehe

@LiYaNNuaR said...

adehhh... kesian la aku nengok adik dari sinih... adeiii...

adikkk.. peaceee!!!

Riezal said...

sian plak tengok.. macam mana progress adik skang.. aku doakan moga dia cepat sembuh insyallah