Tuesday, April 28, 2009

sudah d putuskan...






Dan akhirnya Bengkel Perancangan Strategik tu d adakan juga pd 1 - 3 Mei, d Genting.....aku antara parti berhaluan kiri yg menentang abis2an....apakejadahnya nk buat Bengkel d ari cuti Buruh....d Genting le plak.....sungguh x strategik wpun bengkel itew sepatutnya menghasilkan sesuatu yg sgt strategik bg pusat pengajian....



tp...siapa lah aku....hanya semut2 yg meniti d tepian lantai gitew.....wpun aku menggigit....kesakitannya terasa dan kendian kesakitan itu menghasilkan rasa2 gatal yg agak keterlaluan (bergantung kpd cara kita menggaru)....tp aku masih sang semut yg kecil saiznya...redha ok....pasrah!!!



Aku spt biasa akn berada d dlm committe ...bkn senang nk berbengkel dgn penyertaan semua staf (pentadbiran+akademik).....staf kami mencecah 100 org ok...100 kepala yg terdiri dr pelbagai saiz...ada yg berambut lebat..sedarhana lebat...x kurang jugak yg ketiadaan rambut...masing2 mempunyai peel masing2 yg ala2 menyerabutkan gitew...manusia kan...mmg d cipta dgn penuh variasi gitew....



kesimpulan....aku kuwarkan hujah2 kenapa aku x patut joint bengkel tu....aku ada reason yg cukup kukuh dan amat logik....hujah tu d bentangkan kpd dekan sbg ketua jabatan....



tp.....dekan mahu sgt2 aku joint.....sampai akhirnya mengeluarkan dialog sebegini...



"U joint juga....i bg u 1 bilik sorang...u x yah share gan org lain....u bwk la sapa2 utk jaga anak2 u.....g rest kat sana....insyaallah, mungkin anak u bleh sihat d sana....u xyah wat keje pun xpe....duk rileks dlm bilik.....g bertenang kat sana...." <--- dialog d ubahsuai ikut slang aku heheheh...




terharu?.....wajib le kan.....semua org duk twin sharing.....termasuk semua pensyarah....vah vah vah.....g xyah wat keje?......vah vah vah.....muslihat apakah ini....tp aku tetap tidak buruk sangka pd big bos itew...pd aku niat dia baik....dia nk aku rest sama anak2 kat sana.... tp....aku dh ada kata putus...aku x suka org ckp belakang (mmg aku x suka menda2 melibatkan belakang2 ni...) .....ckp kat depan xpe...wpun pedas (tp aku mmg suka mkn benda pedas ok)....tp aku terima...dr ckp belakang2 ni....utk kebaikan sejagat.....demi kesejahteraan global......aku putuskan utk TIDAK PERGI.....full stop






OH HATI--> xkan nk g x wat keje?....rasa janggal d sitew
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

9 comments:

Riezal said...

haaa baguih pun hang tak pi.. aku pun rasa camtu.. apa pun ikut instinct hang tu.. walaupun dia kata tak buat apa2pun pi sana.. tapi semestinya hari tu hang kena buat.. maybe next time dia suruh apa2 hang dah terjerat dengan offer dia tu.. nak taknak hang kena tolong pulak.. baguih2.. aku support hang

Rozita said...

peluang hanya dtg sekali jer INTAN
tapi setiap yg berlaku itu ada hikmahnya
mungkin itu keputusan terbaik yg ko dah buat..

INTAN said...

riezal--> mustahil klu p aku nk duk senyap dlm bilik...mesti aku kena trun jugak....ni bkn isu aku nk wt keje atau pun idak....keadaan anak aku tu x mengijinkan...baik aku duk senyap2 kat umah

kak ita--> xde maknanya peluang dtg sekali kak ita...hehe....bengkel ni dtg berkali2 dlm setaun....xpe la...genting je...sy bkn minat nk kesana pun...

zue@zman said...

a'aa...aku pon x suka cakap blakang ke...pandang belakang ke...

apa ke hal nya wat wokshop time public holiday? itu dah kira mencurik masa pekerja dgn family...tak adil..aku pon bangkang!

(ewahhh..aku plak over, tapi i mmg x suke u....dlu slalu terkena mcm nihh,hangin je...moncong pon nun jauh ke seberang...ehehhh)

@LiYaNNuaR said...

muktamad kah itewww... amik la aku sbg gantiiii... wakakakaka...

fizan *sew addict!* said...

keputusan yang tepat!! kalau aku pun tak pegi....bab org dok sok sek sok sek belakang tu mmg confirm sangat la ada! cessshh...kalau tak pegi, org pun senyap je..pasal hang mmg tak penah pegi mana2 pun kan..senang koje!

U-jin said...

intan...x yah ler...cuti2 dok umah lagi best....ekeke

INTAN said...

zue--> tu la...aku dh bersora....cari tarikh lain...mcm x dan dan nk buat jugak...lantOK situ..yg pastinya.....tanpa kelibat aku ok..

liya--> ko g lah nok.....gantikan lah diri aku......aku redha aje...hehehe

fizan--> buat org yg x tau...mungkin akan kata otel tu aku bayo different...kot2 le citer terlepas...x sedap gak..sbb org lain nk bilik single kena bayo sendiri....hehe....cegah lebih baik kan dr ckp2 itew...

ujin--> aje beno kak....baik sy layan blues aje...hehehe

rynas said...

iskk...aper kejadahnya..hari pekerja yg disuruh kita berehat dan bercuti ttp buat bengkel plak...