Sunday, April 19, 2009

keciwa lagi...


gambo hiasan...




dh lebih 1/2 taun aku x beli kasut baru....kali terakhir masa nk g langkawi sblm posa taun lepas...kasut tu le aku lenjan ke mana2...g keje pun itu..g kenduri pun itu..g jenjalan pun itu...kayuh besikal pun itu le jugak kasutnya....aku ushar tapak kasut tu...dah antara ada dgn takde....



bkn x cari kasut lain....tp, ntah naper xde langsung yg bkenan d ati...pengalaman lepas mengajar aku supaya pilih yg terbaik....byk beno kasut aku sblm ni sedap dan selesa bila time test...bila beli...bwk balik umah...langsung x best...penyudahnya amal jariah d lakukan dgn memberi kpd yg memerlukan gitew...akhirnya...hak satu ni jugak le yg aku herat kesana kemari...



smlm masa g sunshine...aku jumpa kasut idaman gitew....ALAIN DELON....perh....kasut ni memenuhi citarasa aku kaedahnya....flat tanpa heel (ni ciri paling penting...aku gayat pakai kasut tumit) sesuai pula d lenjan sama ada g keje...mahupun g jenjalan...tp, malang mmg x berbau....saiz terkecik dia 5....walhal aku pakai 4....nampak x disriminasi telah berlaku pd manusia yg berkaki kecik spt aku...frust betoi la...incik hubby kata...beli le..sumbat kertas kat depan.....ceh....cuba mempermainkan perasaan aku kan?..aku dh cukup menderita...hentikan sandiwara ini...!!



td pusing2 QB...impian masih sama....tp, sampai tercabut tapak kasut yg nazak tu..kasut idaman masih tidak d temui....kuciwa kuciwa!!!....aku rasa...aku mcm budak2 yg frust bila tingin nk beli mainan tp mak apak x approve gitew...pulang dgn perasaan hampa....!!!





OH HATI--> klu x salah...lepas bsalin anak kedua..saiz kaki aku jd 5....tp ntah nape kasut tu x muat jugak.....beza 1inci kaedahnya.....kena bersalin anak no 3 ke?
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

8 comments:

Mr PenyuBiru said...

kaki ko saiz 4?? ko salah masuk kedai kasut kut. patutnye ko masuk kedai kasut budak kecik. keh3.. erk! larikssss!! hinsh! hinsh!

Aida Alias said...

sama saiz kaki kita.. saiz 4 paling kecik mmg kadang2 susah nak cari.. eh now dh saiz 5 pulak ke?

@LiYaNNuaR said...

hohoho... kita serupa nokkk... sesaiz rupanya... sesak2 bole le minjam kasot ko, ahaks!!

masalah cemniihh... seringkali blaku pd aku... bila ati dah bkenan... saiz pulak nan adoooo... mmg kuciwaaaa... sengal je kannn...

syareena said...

hehe bru sbln lepas berlaku pada sya, dahla sya ni cerewet pilih kasut... ble dah jupe x de saiz huhu ternangis dlm hati suda....

zino said...

kalau tak jumpa yg ready made kena tempah le jawabnya...

intan.dayana said...

akak..beli la kaki saiz budak kecik.intan slalu kalO nk beli kasut pOn beli saiz budak2..shhhh..jgn btau Org tau..

zue@zman said...

aku pon slalu di diskriminasi...banyak kasut yg takat ble pandang je tp x dpt nk beli...saiz 9,..makanya,pakai la aku sandal kulit lembu hat beli kat Bangkok dlu taon 2006 ..dah putus talinya,tapi itu la hat best pakai p mana ponn..err,bila nak tuko pon ntah ler ..

INTAN said...

penyu--> jahat le ko ni..wakkaka

aida--> ada sstgh brand...aku leh masuk gan saiz 5...aku pun keliru gan saiz kaki sendiri..ehehe

liya--> nok..ko paham kan perasan itu....sungguh kuciwa!!

sya--> ramai yg senasib rupanya..syukur lah aku tidak keseorangan..huwaa

zino--> tu le masalahnya..udah jenuh nk bertempah bagai pulak yedak

intan--> wakakkaka.....betoi ke?....wakak

zue--> wahhh....hg kena beli saiz mat salleh weh...hehehe