Wednesday, April 15, 2009

jangan biarkan idup anda d selubungi.......MESYUARAT..





meeting meeting meeting....ntah bila nk deting plak ni.....
letih la..byk betoi meeting 2 minggu ni...hampir d katakan ari2..pagi ptg lak tu...aku rasa x efektif n produktif le keje mcm ni....keje2 lain byk pending sbb meeting....klu leh masuk meeting wat keje lain best jugak..tp xleh sbb bila masuk meeting...kena ambik minit...huwaaaa.....udah le x belajo trengkas bagai..kena ambik minit lak....aku rasa AR cam aku kena dpt special elaun la....kan bagus klu PA je yg masuk meeting ambik minit...ni x....AR masuk..ambik minit..kuwar draf..kasi PA suh taip.....pastu AR check..klu silap pas balik kat PA...huwaaa...keje apa ni berbelit2 kaedahnya



tp..kena redha kan?...org itew kata..klu merungut mcm kita x bsyukur....ye ke?...tp ni bkn rungutan...ni cuma luahan perasaan aje.....huwaaaa





OH HATI--> ikut peraturan..meeting klu lebih dr 2 jam adalah satu KESALAHAN...tp...jabatan aku..bkn takat 2 jam....bleh sambung lak esok lusa tulat meeting tu...huwaaaa
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

11 comments:

Rozita said...

huh..meeting mmg tk suka..

bila ko nak deting?

intan.dayana said...

meeting lebey 2jam xbley eh kak..??btOl ke menjadi kesalahan..??ni untuk sume cOmpany kah..??

kayteeze said...

Hu hu..kak tie pun tak suka mesyuarat ni...tak pernah pergi pun mesyuarat PIBG atau lain2...

@LiYaNNuaR said...

hohoho... ade geng la camnihhh... aku pon sgt stress tau bila tpaksa hadapi keadaan camnihhh... :(

Purple Crayon said...

intan, koi ada cdgn nak bg meeting tu interesting dan rasa mcm dating.bwk makanan ala 2port luck, pastu sambil makan bincang2 mcm kat kedai kopi selit2 kisah kehidupan sure best punyer hehehe.
koi pun tarak suka la itu meeting.

INTAN said...

kak ita--> jOm deting?

intan--> dia camni...bkn kesalahan mcm buat dosa besar la...meeting yg paling efektif adalah meeting yg abis dlm 2 jam..klu lebih dr tu.maksudnya ngarut je lebih..

kak T--> klu pas meeting duk senyap2 xpe..kena wat minit pulak...uhuhu

liya--> idang aku nasik beriani masa meeting pun aku x sio wehh...

purple--> yelah..klu camtu rasanya meeting 3 jam akan jadi 6 jam aku rasa...hahaha....lepas mkn nk berak pulak..heheh

Riezal said...

Meeting memang amat membosankan.. tambah2 kena jadi pulak amik minit.. aku suggest hang cari laa murah2 punya mp3 player yang ada recording so nanti hang boleh nganga time meeting balik kat meja hang dengaq sambil salin balik.. jangan dengkuq hang lebih kuat udah laa haha :)

rynas said...

aku pong tak suka meeting2 ni..menyebabkan keje2 aku tertangguh.aku suka kalau meeting bg tau bonus ka..increment ka..yg tuh aku suka la.

INTAN said...

riezal--> wakakka....aku x pnh tidoq dlm meeting tau....x pnh blaku...tp bila ada recorder cam hang suggest tu..ada peluang gak le kot aku tidoq..hehe

ct--> vah..hak tu...meeting sehari smlm pun aku suka T...heheh

pusat said...

agaknya minit yg lepas pun tak sempat taip dah ade meeting baru... wakakaka... biase le... bos kena pantau keadaan semasa...

tp kan memang membebankan... kadang2 kita nak buat kerja pun tak sempat.... dah pulak kena panggil meeting... mcm le takde kerja lain...

@LiYaNNuaR said...

stress sgt sinonim dgn pbikinan minit mesorat... benarkah begitu???
ke aku sowang je gitu, nok???