Friday, April 10, 2009

jangan tegur...boleh?




tanpa sebarang perancangan yg khusus....jemaah sempat tgok wayang ari ni...vah vah vah..pencapaian yg hebat....aku yg ada viva...duk pulun berdoa agar sesi tu d abiskan secepat mungkin...yelah...show start kui 12...kokak2 kui 11.30 udah kena kuwar g QB..terkedek2 nk cari parking bagai...takut miss byk part pulak...udah rugi RM7...



awalnya x cukup korum....hani soraya cuti ari ni (ke MC?..haku x pasti..ehe....) tp semangat berjemaah yg kental mendorong hani utk turut serta dlm sesi ini..syabas hani...heheh....



perkara paling mengerikan dlm citer ni...bila watak OPAH yg meninggal.....malam2....pastu..takde sapa jaga..mayat dia terbiar je kat tgh rumah.....pastu...muka jenazah x tutup pulak....ayoyo..menakutkan...ada ke cam tu ek?...ngeri aku...2 kali cucu dia Baizura (lakonan Nadia mustafa) tutup gan kain..pastu tiba2 terbukak balik..sempat kami melawak....opah tu xleh nafas kot..dia rimas...tu yg dia bukak kain tutup muka...hehe...hampeh...



mula2..kebinggungan jugak jemaah...apa kaitan watak nadia tu...gan julia ni....udah le para jemaah ni..masing2 suka argue..kenapa mcm ni..kenapa mcm tu...adeih....sakit kepala pengarah klu tgok sama2 gn kami....ada je nk komplen..xleh duk senyap...wkakaa....(aku bising2 sbb nk kaver rasa takut....)



xyah le aku citer jln citer dia kan....korang tgok le sendiri..xpun baca sinopsis...tp....horror gak la pd aku....aku ni bkn penakut...tp darah gemuruh..wkakaka.....sejak2 beranak 2 org budak...aku mmg x berapa yakin nk tgok citer seram.....aku takut rasa gemuruh yg bukan2...asyik nk melatah je karang...hehe....bape kali aku terkejut tahap terangkat kaki dan tangan....udah le siap bersila atas kosi....(sbb takut momok raba kaki) ...byk gak part yg aku kaver penglihatan dgn tudung...perhh...syukur aku pakai tudung..klu x ntah nk kaver gan apa...n nasib bkn aku sorang..aida pun sama penakut....kak meri lak...kaver mulut...aku x pasti apa kaedahnya dia wat mcm tu..wkakaka....hani lak bbrapa kali d tangkap meraba kak meri...hehehe






OH HATI--> ada 7 ketui je dlm panggung tu.....sbb tu..kami 4 org bleh sembang mcm tgok DVD kat rumah...siap gelak kuat2....ckp kuat2.....jerit mmg kuat...wakkaka...tu le untung tgok wayang d ari bekerja...hehe
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

10 comments:

rynas said...

wahhh bestnya sempat tengok wayang jeles aku nie. dh ler hari cuti pun tk dpt tengok hari keje apatah lagu huwawaaaa...

syareena said...

huhu dah lame x tgk wayang,
tp aku lg suka tgk cite lawak je....

betulla kan klu org meninggal mana leh ditggal2 kene ngaji kan?

Anonymous said...

Warghhh.... cepatnya update.....hahhahaah

mata berair aku gelak post ni.. tapi tak sehebat ngko nangis tengok sedutan heliza AR.. warghhh......

tapi ngeri ler post ngko ni... bukti nyata ... boleh didokumentasikan...

aku mula takut...

jangan tegur...

---> org sebelah ngko yang ngko tarik tangan

~wAniE~ said...

bes ker??rs cm nk tgok jer sok..hehehehhe

intan.dayana said...

hmm..seram sgt ke..??nk p tgk la..esOk last paper..pastu bule merOnggeng..hehe

Riezal said...

aku boleh bajet sure time tu hangpa semua duk nyuruk blakang kotak popcorn ramai2.. brutal2 hang ..takut jugak citer hantu.. haha

Aida Alias said...

citenya best eh intan... tak sesuai utk kanak2 ye.. david teo ada pesan hr tu.. sape ada sakit jantung..lemah jantung.. tidak digalakkan tgk..heheh

INTAN said...

ct--> tgok masa time break weh...jumaat kan break panjang..harus d gunakan sebaik yg mungkin..hehe

cik sya--> aku layan je citer apa pun...bila tiba rasa nk tgok..citer tamil pun aku layan..hehe

aida--> weii....x baik pitnah wehhh....mana de aku nangis time sedutan tu..poyo ko..pitnah terang2an..dosa...hehe

wanie--> sila2....pakai tudung labuh2 skit utk kaver penglihatan..hehe

intan--> wah...last paper dh eh..harus d raikan....sila tgok..hehe

riezal--> x sempat beli popcorn pun..hehe...wei...aku bkn takut la...aku darah gemuruh je..wakakaka

aida--> budak2 mmg x sesuai aku rasa..lemah semangat pulok kang..hak mak budak pun ala2 gemuruh..heheh

@LiYaNNuaR said...

aku tak nengok lg... taktau bila nak nengokkk.. :(

tsue said...

ngko telah menyalamatkan aku dari diraba budak cinema tu..terima kasih kak itnan! mmg sah takutttt cite ni...bukan opah dia tu berlakon cite drama kat tv 3 tu ke