Tuesday, May 19, 2009

itvw ari kedua



ari kedua sesi itvw....utk intake sidang 2009/2010 yg akan bermula Julai ni...tempat aku cari mkn ni..mcm biasa...kena incharge kat Penang dan Kelantan....memandangkan itvw harus d lakukan bkn saja utk budak2 Ijazah Sarjana Muda Pendidikan, tapi jugak DPLI (tetiba le fulak intake 2 kali setaun....), dan pengambilan bkn utk cari budak2 utk tempat aku cari mkn ni aje...tp kami harus itvw budak2 utk seluruh U kat malaysia yg offer program pendidikan...



kali ni....Penang handle 1000 lebih calon utk kedua2 prog (control bahagian utara)....kelantan lak 3000 lebih (control bahagian pantai timur)..perh...C...sapo kata budak2 x minat profesion perguruan kan?...berduyun2 okeh....bila tgok mak apak yg dtg teman dan bwk anak masing2...aku jd sayu ....sure beso harapan mak apak masing2...



ari ni...xde kes pelik2 berlaku....cuma 3 4 org calon yg masuk tersepak bendul...nyaris x nyungkur...ada sorang tu...sampai tercampak brooch dia..hehehe.....sori le...aku x sengaja nk gelak...tp mmg pitrah semulajadi aku....aku suka hiburan secara langsung mcm tu...keh keh keh...isyarat ke otak sampai begitu pantas....aku x sempat filter...terus gelak ngekek2....sori ye adik2...keh keh keh...akak cute ni mmg melamfau kan...hehe






OH HATI--> aku x hepi bila ada pensyarah yg anak dia jd calon dtg terjah jumpa penel...x hagak2...profesional le skit....ko tau anak ko hebat kan?..ko yakin gan anak ko kan?...so?...x perlu le nk buat mcm tuh...mengganggu emosi penel okeh...!
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

11 comments:

kayteeze said...

Eh, napa la bubuh bendul kat tengah jalan tu, kak tie ni selalu jadi mangsa, kes rabun..ekekeke.....

Bila bab2 temuduga ni selalu gitu. Kalau ada orang kenal, mesti nak mintak tolong, sikit pun tak pe...asal boleh dapat..hu hu..

INTAN said...

KAK T
bendul tu ekceli d buat khas utk student OKU...since pusat pengajian sy ada offer pendidikan khas...dan kami pun ada student OKU...mmg ada kemudahan ni...

tu la...nk mintak tolong tu ok..ramai yg pass nama kat penel..xyah terjah masuk bilik direct jumpa penel..x sopan sungguh

intan.dayana said...

akakkkk...
kalO ade yg ensem2 bg nO deOrg kat intan eh..lalalala~

Aida Alias said...

pengharapan ibu bapa sgt2 besar.. sampai terlebih promote anak.. terlupa pulak kesopanan dan kesusilaan hihihi

Yunus Badawi said...

tak baik ko ketawa kan budak yg tersepak bendul tu. Hilang terus semangat dia nak kena itvw.

Sampai beribu2 lemon tu berapa hari nak habis?

Mr PenyuBiru said...

akakkkk...
kalO ade yg comel² bg nO deOrg kat aku eh..lalalala~

sonata anak kancil said...

suka tak suka kena redah jugak itvw...bila nak habis tu oiii....kalau aku tukang itvw - bagi soalan cepumas je...teka teki ke...dah ramai bebenor kan...

xiiinam said...

..ckLah tak pernahlah menemuduga orang..
tapi dulu pernah 'menemu lisan' calon-calon SPM dalam Ujian Lisan BM SPM....
Rasa nak gelaaak je tengok mata depa....butaaaang je pandang kita...
rasa berkuasa sangat he...he...he...


kau tahun bila di Seri Perak?
ckLah pernah juga kena bertugas Ujian Lisan di Seri Perak beberapa kali....
jangan-jangan....kau...ahaaaksss!!!

en_me said...

ammvoiii akak cute ittewww..

INTAN said...

INTAN
calon laki macho ni kureng betoi...satu sesi tu..ada le sorang...x macho ko nak x?..hehe

AIDA
penel2 ni pun seboleh mungkin..nk lepaskan semua budak2...bkn kejam beno yedak

YB
wei...aku x sengaja okeh...spontan gitew...nk wat camne..hehehe....10 ari okeh....10 ari berturut2 termasuk sabtu ahad...huhu

PENYU
erkkk errkkk...ko perli intan je kan..

SONATA
ada sorang calon smlm...kami suh dia nyanyi dikir barat...heheh..kejam x?...jd cikgu kena ada unsur2 penghiburkan..hehe

CKLAH
hehehe.....daku sekolah masa form 6 je kat sek tu kak...sohih xde ujian lisan kak..hehhe...

ME
cute le konon2nya kan abg me kan...hehehe

arediks92 said...

ohh interview erkk....
skrg musim interview...aku kt UPM ni pun org duk berdebar2 duk g interview
aku akan g juge di interview...minggu dpn...
hrapan x menggunung...kot rezki...