Thursday, May 14, 2009

Ari Guru


OMG.....hari guru...aku hampir lupa...sampai bila aku blog walking n nampak ramai duk wish menda ni...baru ingatan aku pulih...dasatnya....ni mesti sbb byk mkn kepala ikan....abis jd pelupa sblm waktu...isk isk isk


yelah kan....sedo x sedo...ramai kwn2 blog aku ni menjawat jawatan pendidik ni...xyah le aku senaraikan ..sbb aku ni pelupa..kang miss out mana2 nama...takut ada ati yg terluka pulak...kih kih kih..jenuh le pulak aku nk rawat....aku mmg fail bab rawat ati ni...ati sendiri pun gagal nk ubat...abis camno nk jd nurse rawat ati org fulak


tp...bila ckp psl cikgu ni..tingat aku 3 taun lepas....bila time ari guru taun tu...aku duk flashback kenangan gan 2 org cikgu yg paling close gan aku...jenuh aku fikir cara..camne aku nk jejak kasih gan dwang ni...dwang berdua cikgu masa aku form 5..tiba2 aku tingat yellow pages...just taip nama...masukkan negeri..kuwar no tipon........aku x sure betoi ke idak..aku tawakal je...

"hello..."

"hello..nk ckp gan sape?" sore budak2...aku nebes....rileks intan..berani kerana benar..takut kerana salah..kononnya...

"erk.....ayah ada?" aku main belasah..mati le aku klu silap org...

"kejap..." pastu aku dengar dia panggil ayah dia....jantung aku rasa nk jatuh seketui ke bwh...betoi ke tindakan aku ni?

"hello...sape ni..." erk.....halamak.....naper sore cam lain fulak

"saya nk ckp dgn cikgu zaid...ni cikgu zaid shahlan ke?" main serkap jarang

"ye saya cikgu zaid..ni siapa ek?"

"erk....saya intan...dulu saya skolah kat SMSAJS...cikgu penah ngajar situ kan...taun 1993 sampai 1995..."
x salah mencuba kan..klu silap org pun..dia bkn nampak muka aku...huhuhu

"betul la tu...." mujur...

"saya rasa...cikgu mesti x ingat saya dh...xpe...x kisah..sy cuma nk ucap selamat ari guru..."

"sy ingat2 lupa kat awak ni...camne dpt no saya ni..."
sohih dia hairan bin ajaib...

"saya cari kat yellow pages cikgu...erk..cikgu contact lagik x dgn cikgu saidin...ada no dia x?"

"ada...ada....nanti sy bg no HP dia..."



aku lega lepas letak telefon tu...mlm tu....aku sms cikgu Saidin....n dia call aku balik...hampir 1 jam....dia ingat aku lebih dr ingatan cikgu zaid pd aku...hehe..sbb cikgu saidin sgt close gn aku n dia lah yg mendorong aku pilih USM lepas STP dulu...

sampai skrg....kalau ada kesempatan....kami berhubungan melalui telefon

"kalau awak jumpa sy skrg..sure awak x kenal..sy dah tua la intan..."
kata cikgu saidin..

"sohih cikgu...sy pun dh tua...cikgu apatah lagik...keh keh keh"
...sumpah aku buat lawak je sebenonya..harap dia x terasa ati...

maka, utk semua yg bergelar guru....wpun tidak menjawat secara profesional...SELAMAT HARI GURU okeh....


gambo kelas 4A tahun 1993...tu le cikgu zaid...gila aku meroyan minat kat dia dulu...hensem bangat (pd kaca mata aku dulu2 la...)....klu hebat...cari le mana aku..ngeh2






OH HATI--> baru2 ni..aku jumpa cikgu sejarah aku kat opis...dia sambung PHD dia...terus aku sapa n ucap terima kasih..sbb dia ngajo aku sampai aku dpt A masa STPM dulu...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

15 comments:

Mak Su said...

seronotnyer :)

selamat hari guru buat semua guru-guru

intan.dayana said...

selamat hari guru..hihi..
ensem cekgu zaid itu..tade ke gmbr cekgu saidin..??hehe

Rozita said...

hu hu hu..akak mmg tak hebat
tk dpt cari mana satu muka hang INTAN

rynas said...

eehhh..Hari Guru Bila ek?? (ketuk kepala sekali sebab lupa) 14 Mei ke 16 Mei ek???

apa-apa pun selamat Hari guru. Pada cikgu aku wpun dia tak baca blog hang ni. aku pun ada juga cikgu yang aku suka dan minat. Ttp tak penah jumpa sampai ler sekarang nie.

Mr PenyuBiru said...

selamat hari guru tuk cikgu² yg baca komen aku ni.

rambut belah tengah tu.hehe

~wAniE~ said...

wanie pn lupe hari guru nie..
heheheh

arediks92 said...

betul ke 16 ni ? bleh la wish cikgu2 sayer

tumpang anto msg eh

izman said...

ye la... selamat hari guru buat semua cikgu, termasuk cikgu yg kamu minat tu. sekarang minat dia lagi tak??

xiiinam said...

...meroyan minat kat cikgu ya....



Macam cerita Mira Edora pulak....he..he.





cklah pun pernah perasn dengan cikgu jugak dulu...hik...hik...hik...muka dan gaya bercakap dia sebijik macam Ahmad Yatim pelakon filem Rahim Razali tu...

Yanmie said...

adoilah kak intan..nk terkeluar biji mata yan tgk gmbr tu..nmpk sama aje semua..ehehe...tak cam akak yg mana satu..dh ler yan nie rabun..cuba habaq mai akak yg mana satu??

Ummi said...

uiks..16hb ke 18hb??
konpius nihh ...neway,ngaku saja la hat mana satu ang,jenuh mata rabun aku nih dok tenung..pakai spec pon x jpa lagi.

INTAN said...

MAKSU
jaman sekolah mmg besh kan

INTAN
time tu dulu..cikgu zaid mmg rebutan la...cikgu saidin...? nti balik kg..akak copek gambo kat sana..hehe

KAK ITA
sy telah d transform dgn ckup baik skrg..mmg susah nk kenal gambo dulu2..hehe

CT
16 la...aku saja kecoh nk wish awal2...hehe..gediks kan

PENYU
aku cikgu jugek..time kasih

WANIE
jgn risau....belum terlewat sbb belum sampai pun tarikh dia..hehe

AREDIK
16hb tau..bkn ari ni..hehe

IZMAN
skrg minat kat 'cikgu' disiplin kat rumah ni je..hehe

CKLAH
kak lah...aje beno....dlm kelas rasa perasan je..cam dia duk tatap muka kita je...ngeh3..walhal..kita yg tatap muka dia..hehe

YAN
mana aci bgtau...ambik kanta yan....cuba lagik..hehe

ZUE
16 la...aku xcited lebih...mana bleh bgtau..cari lah hak paling comot tuh...

syareena said...

hehe sya cgu gak...

wish tu utk sya gak ke? hehe malu lak rase ekeke

INTAN said...

CIK SYA
mesti la aku tuju tuk ko sama...harusss....selamat ari guru ye...byk dpt adiah?

@LiYaNNuaR said...

sian aku tak dpt jadik guru.. kalo idakkk... harus aku dpt ucapan2 gini kan nokkks... apa pun.. met hari guru utk semua para guru...