Friday, May 29, 2009

beruk atas bahu



dulu...ada sorang lecture ni....dia slalu guna istilah 'alih beruk atas bahu..kasi taruh atas bahu org lain....' maksud ayat tu..mcm beban atas bahu kita...yg kita tanggung....kita alih pd org lain...kita suh org lain yg pikul beban tuh



dan skrg...secara perlahan2.....ada org sudah taruh 'beruk' yg patutnya dlm peliharaan dwang....atas batu jemala aku....aku sungguh bara....membara okeh....apa ni....x reti jaga 'binatang' peliharaan sendiri ke?...kenapa biar berkeliaran dan bsusah payah mahu alih atas bahu aku yg comei ini?....'beruk' atas bahu aku sudah byk okeh....membiak2 gitew....merenyut2...kenapa mahu letak 'beruk' korang atas bahu aku...? mahu kasi rebeh kah bahu aku nih!!!



kalau x pandai dukung 'beruk' atas bahu sendiri...belajar lah....wpun berat..lama2 akan okeh....yg penting teknik mahu galas itew 'beruk'...bkn buat cara mcm ni.....bukan dgn kaedah mengalihkan 'beruk' itew atas bahu org lain.....tambah2 atas bahu aku...



sbg kuli....aku sedar...aku mmg kena galas byk 'beruk' atas bahu...alasan yg slalu d berikan....medium terbaik utk latih aku mcm mana mahu handle 'beruk' yg ramai...supaya aku lebih multi tasking....tp...'beruk' tu.....d bwh portfolio org kan...?....kenapa mahu alih pd aku?.....sbb aku bijak kah?...sbb aku terlebih episyen kah?...sbb aku sgt berkeliber sbg penggalas 'beruk' kah???? kah? kah? sbb gaya aku menggalas 'beruk' sgt class dan comei kah?



p/s : td masa jumpa bos....dlm satu isu....dia tegur aku..katanya, aku ni suka potong ayat dia...dia x abis ckp...n aku terjah dan bangkang terus....ye...mmg aku ngaku.....sbb ayat dia salah...fakta dia salah...dan sblm dia melalut....aku potong terus....aku ngaku, aku kkdg agak biadap dgn dia....tp aku meluat okeh...aku bbulu telinga bila dgar dia mengarut...dia ckp.....dia tau aku ada prob....tp...control skit...well well west bos.....sejak bila ko jd mesin x-ray perasaan org...mmg aku ada prob.....prob dgn 'beruk2' ko ni atas bahu aku...!!!







OH HATI--> mintak hampunnnn.....jumaat sepatutnya ari yg sgt indah!!!
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

15 comments:

Ummi said...

hu hu..nanti "beruk' mu sudah xcellent, org-orangan itew yg mendapat credit yee..
huh, batu api sunggoh haku nih di ptg jumaat yg mulia ini..ya amponnnn.
(haku pon tgh hangin gak nihh..Mei yg sentiasa berhangin...)

arediks92 said...

owchhh beruk itu tentu suker :p

sonata anak kancil said...

hantar 'beruk' ke zoooo....

~wAniE~ said...

akk nie mcm emosi jer...
kalo org buh 'beruk'ats bahu akk..
akk letak la 'beruk' akk ats bahu die plak..
pdn muka die...

U-jin said...

adeh byknye beruk...betui2 antar kat zoo..

kayteeze said...

Waaakakakaa....... ooopss...sorry, kaktie tak pernah dengar istilah tu... kelakor bunyinya..

Gitulah bila kerja dengan orang.. macam2 ragam, kaktie dulu bila tak tahan, terkeluar juga ayat2 ganas, ekekeke.... tak sengaja pon.. sabor je laa...

@LiYaNNuaR said...

beruk betul la beruk2 itewww...

sian ko noks... aku sgt2 bsimpati dgn kamoooo...

fizan *sew addict!* said...

dasar beruk aje suke buat macam tu weih...

jeMaAh KEcIl said...

mmg ko nye bos beruk

rynas said...

adeh..saperlah tuan punya beruk tu ..memang beruk betullah!!!

p/s..aku rasa Tan sure hang bg makan baik punya sampai beruk org lain nak singgah atas bahu hang.

zino said...

ajar beruk2 tu panjat kepala dapat juga hasil.. hehe

Yunus Badawi said...

kalau kita masih jadi kuli ni biasalah pikul beruk ni. Kalau tak nak pikul, kenalah jadi bos atau tauke sendiri ngeh3x

ko mungkin kena jadi pendengar yg lebih baik dari sekarang termasuk dgn bos ko supaya dia tak rasa bengang. Mungkin dia melalut tapi mungkin ada juga perkara baik yg dia nak cakapkan dgn ko cuma cara dia nak sampaikan tu kurang professional atau kurang ampuh.
my 2 cents' worth.

INTAN said...

ZUE
ni perkara yg amat biasa blaku....lembu punya susu...sapi dpt nama

ATON
aku yg x suka dia..huhuh

SONATA
good idea

WANIE
kan senang klu leh wat mcm ko ckp tuh...masalahnya xbleh

UJIE
mmg byk...berkeliaran..nk sekor x?

KAK T
kat sini..istilah tu agak pemes....sy ni..ayat ganas mmg kuwar sentiasa...sbb tu org nyampah kat saya kot..huhuh

LIYA
beruk tu x salah..yg salah tuan punya beruk

FIZAN
kan?....klu xmo bela beruk...jgn biar berkeliaran

JEMAAH
hani kah ini?....huuhuh...ko pun kena pikul salah sekor beruk dia kan?

CT
aku kasi beruk2 aku mkn dgn baik...tp beruk org lain aku x mampu.....x ckup budget

ZINO
kepala ke kelapa bang..hehhee...nti hanto dwang g kursus memanjat gitew

YB
aku pun ada staf bwh aku...wpun aku bkn bos beso....tp, aku x tfere bulat2 beruk aku atas bahu staf aku sewenang2nya...ada cara...ada tektik....

x kira bos aku kuli..kita ada JD masing2....klu dh kata JD dia A B dan C....dan JD aku adalah D E dan F.....kita kena galas JD kita masing2kan....

mmg dia bleh suh kuli dia buat keje....tp bukan hempuk 100& atas bahu org....tu namanya NAZI....pembuli!!

intan.dayana said...

kak su..tamau marah2 wOkeh...kewl aje eh..bese la tuh..bOs kan sentiasa btol.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇