Tuesday, March 10, 2009

macam2 hal...

hari selasa dtg lagi....pejam celik pejam celik..masa seakan berlari...aku ni terkedek2 mengejar...rasa x terdaya jugak....tp mahu atau tidak...aku kena berlari...kalau tidak seiring...aku harus mengejar secara perlahan2 dr belakang...


aku rindu saat bersenang lenang d rumah..mcm dh lama weekend aku d penuhi pelbagai aktviti....samaada aktiviti formal atau separuh formal...atau tidak formal....tiada lagi saat2 santai d rumah....balik rumah pun..kkdg tenaga seakan d serap2 gitu....hilang ntah kemana...badan rasa letih...jiwa rasa letih...segala2nya rasa letih....harap2 aku tidak letih utk terus hidup...nauzubillahminzalik....


skrg ni..masih d opis....waktu keje dh abis...masih d sini utk menghabiskan sisa2 kejaan ari ni...selalunya waktu d pejabat...aku mmg tiada masa utk mengepos sebarang N3...mmg tiada kesempatan...kalau ada masa pun..otak aku seakan2 tepu..langsung tidak boleh berfikir..langsung tidak bekerjasama dgn jemari utk menaip....


balik kg baru2 ni....makcik2 sebelah menyebelah yg melihat kedewasaan aku..menegur....aku nampak 'berisi'..luar biasa berisi dr biasa.....aku senyum aje...mmg itu fakta...kenapa fakta..sbb ada buktinya..berat aku mmg meningkat..jika tidak..xkan la aku terkoyoh2 mahu menurunkan berat badan..hakikatnya..berat aku masih ideal...bkn lagi masuk ketegori obes....masih ngam gitew.....tp, manusia ni amat pelik kemahuaannya....d beri sedikit mahu banyak...d beri lebih mahu kurang...variasi kan?


sejak aku lancarkan kempen sihat cegas ni....ada le suara2 sumbang dan sumbing kedengaran.....bunyinya antara memberi sokongan dan memberi sindiran....50 - 50 gitew.....sekali imbas spt menyindir....tp bila d lihat dr sudut positif....bunyinya spt memberi sokongan.....sokongan akan muncul dr kata2 sindiran...percayalah.....ramai yg berjaya kerana d sindir...jadi aku harus berterima kasih pd nyamuk2 itu...


kpd nyamuk itu...kejayaan takkan dtg bergolek.....rezeki mungkin boleh dtg bergolek..cth nya buah doyan jatuh dr pokok...bergolek2 d atas tanah...errkkk...buah doyan bleh bergolek ke?...ntah...maafkan aku jika tersilap..sbb aku bkn pemakan doyan...hehehe.....mungkin nyamuk tu tak puas ati sbb aku ni gigih...sbb aku bersemangat....dengki tgok aku berfikiran positif kot...ada je ayat dia yg pedih menusuk gitew.....x suka tgok aku sihat dan fit kah?....dengki sbb dia x mampu buat apa yg aku buat kah?...jgn lah begitu.....ikhlas lah memberi kata semangat...jgn ikhlas tp jauh......pedihnya menusuk ok...


ok la...aku takde motif sebenarnya....aku taip berdasarkan apa yg aku rasa dan fikirkan.....hehee






OH HATI--> all in one
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

3 comments:

speda said...
This comment has been removed by the author.
@LiYaNNuaR said...

soba nokkk... huhuhu...

Mr PenyuBiru said...

aku pun rasa takde motif nak komen.haha