Tuesday, March 3, 2009

kayuh beb,,,kayuh



:puteh_2:

nampak x?...wajah memancar sinar harapan gitew....masih adakah esok utk ku?....ahaks.....berteka teki d sitew....



:puteh_1:

td ptg...pas balik keje...incik hubby drop kat Bayan lepas...kedai antik d tepi jln yg jual besikal2 tuh.....mari mari..usha besikal...ahaks...aku ni dgn besikal mempunyai sejarah yg luar biasa indah okeh....aku dh start naik besikal masa umur 5 taun aku rasa..kayuh besikal tua.....masuk kaki kot celah palang tuh.....lepas tu..masuk darjah 2 ke 3 gitew..aku start kayuh besikal sdiri ke sekolah...sampai aku masuk form 6 ( ANA...ko ingat kan...kita serumah ke sekolah naik besikal..hehe) aku masih menjadi pengayuh besikal yg berjaya...xde nya manja mcm budak2 jaman skrg....nk g sekolah naik moto..paksa mak apak beli....kijam betoi la...pnh kayuh sampai ke pekan teluk intan gan dak noor..hhahaha..patut le dulu aku slim....betis runcing aje...koh3




:puteh_13:

aku nk giat bersenam skrg.....aku rasa bersenam lebih bagus dr aku ambik ubat2an ke...minum HL ke...pil2 ke...aku kurang yakin gan benda2 ni semua..pd aku..senaman adalah perkara paling mujarab utk menguruskan badan ok...jadi..kehadiran mountain bike ni..aku rasa spt satu sinar cahaya buat aku....moga peha aku lebih slim pasni...haha..moga perut aku sudah tidak berlipat2 lagik...koh2



:puteh_12:

aku sgt semangat ok....(jgn spt tahik ayam sudah..hagat2 suam gitew) aku perlukan sokongan padu okeh...sila sila kasi ayat2 keramat itu...hahahha......aku mahu cantas lemak2 ini....mahu cantas dr idup aku...aku mahu kembali slim spt dulu...ahaks....mahu caras 5 KILO yg durjana gitew....INTAN BOLEH BLAHHHH!!!





OH HATI--> harus d mulai ptg esok jugak....selepas balik keje ok
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

11 comments:

pjan a.k.a fizan said...

haha 5 kilo nan durjana?? wah! target yang sama dengan ku...yuk!! mari berdiet!!

Riezal said...

intan kayuh jgn tak kayuh intan.. aku dah loss 10kilo lepas start kayuh gi balik keje dalam masa 2 bulan.. selamat mengayuh

Boo-lah said...

wah azam mau cantas lemak gitu.. go go kak intan.. kak intan go.. tach n go!

INTAN said...

pjan--> yok yok...mari kita..supaya kita lebih anggun lepas ni..ahaks

riezal--> mmg berkesan ek kayuh besikal ni utk cantas lemak?....umah aku gan tempat keje jauh le weh....dh le jln kat penang ni mencabar..pemandunya xde sivik..klu dekat skit..mmg aku kayuh....huhuh

boolah--> ko xnak cantas jugak ke?..hehehe..mari mari

en_me said...

gambar amoi tocang kuda belah bawah kiri tewww memang langsing.. kannnns, ekeke

Rozita said...

kayuh jgn tak kayuh...
cantas itu si durjana..sudah ada result nnti, jgn lupa share ngan kitaorang semua ek! (jgn tambah lagi 5 kilo sudah ler..nyum..nyummm tu nasi kerabu..auww!)

Aida Alias said...

kayuh dgn hepi..hehe moga success!!

Tie said...

Alaahai !

Kak Tie jeles betul kat orang2 yg boleh berbasikal ni...

Kak Tie dah tak larat nak belajar...asyik nak tumbang je, hu hu....

Mak Su said...

maksu tak pandai bebasikal, tingkatn 3 or 4 baru nak belajar kayuh basikal...giler sangat tua. huhuhu

INTAN said...

me---> hamoiiii dia..duk usha amoi langsing pulok..hahahah

kak ita--> akan ku buktikan....tgu masa next gader kita...hahahhaa...

aida--> ye ye....mari mengayuh!!

kak tie--> lohhh...yeke kak T...hahaha..mesti kak T pun x pandai bwk moto kan?

maksu--> sejiwa betoi le maksu gan kak t...hahaha

Mr PenyuBiru said...

aku ade sejarah indah ngan beskal ni. aku pernah jatuh beskal ngan dagu yg 1st cecah jalan tar.ngeri!

pahtu kena perli ngan kekawan "orang lain gesek lutut,yg ko gesek dagu"
ceh!