Thursday, March 12, 2009

kasut tumit tinggi





:cool:

4 tahun lepas bila pertama kali aku tatap surat tawaran kerja (keje gomen)...antara yg bermain d fikiran aku adalah beberapa perkara.....antaranya....

1) naya...aku mana de baju kurung....
2) perh......seksa la aku pasni...kena pakai kasut tutup dan tumit...
3) kena galas handbeg ke aku?



:lipstik:

bunyi mcm pelik kan?....suatu ketika dulu...menda2 yg terlalu perempuan mcm perkara d atas adalah sesuatu yg ckup alergik pd aku...baju kurung aku bleh d kira bilangannya...tu pun yg ada adalah waktu aku belajo kat U...memandangkan sblm ni aku keje prod dan aku ada uniform sndiri.....jadi aku langsung x beri tumpuan utk baju kurung ni...raya pun aku belasah baju mak aku...kasut tumit?...perhhh...bleh masuk ICU..aku langsung x pandai mengimbangi badan aku..mesti nak terpecot d sana sini....pasti aku akan memalukan diri sndiri klu aku pakai d khalayak ramai....handbeg?...perhhh..langsung takde dlm koleksi....



:pompom:

dlm masa bbrapa minggu sblm lapor diri....aku pinjam baju2 kurung+kebaya anak sedara aku....mujur le tiba2 dia mengalami masalah penambahan berat badan...jd banyak baju yg dh x muat..aku kutip dgn tak malu nya...time tu jugak aku beli handbeg..kasut...pendek kata masa lapor diri tu..serba serbi bau kedai ok...



:mercun1:

sejak tu..jadi lah aku pempuan melayu yg penuh sopan santun dn tertib..skrg ni..koleksi baju kurung aku mmg dh bertambah....handbeg tu...ada le 2 3 kali tukar dh...tang kasut tumit tinggi ni..ya ammmpunnn..jgn paksa aku ok....jgn dera fizikal dan mental aku dgn menyuruh aku pakai...mmg x layak utk aku.....kat opis aku senang berkaki ayam....kkdg pakai sliper....ada meeting pakai kasut apa ntah..ala2 sendal..hahaha.....klu rasa menteri dtg ka...ada VIP ke...aku gagah le pakai kasut pempuan skit...hahaha..lepas tu..aku campak mcm gambo kat atas tu...






OH HATI--> janji aku selesa
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

13 comments:

@LiYaNNuaR said...

yup... janjik selesa... aku pon skrg... layan sliper ajo... nak formal sikit... aku balun aje kasut yg takda tumit tuhhh... laju je aku menapak ke sana ke mari... comel je aku tgk kaki aku sendrik... kalo ko nak tau... dulu2 zaman kegemilangan aku.. mmg ber high heels okeh... siap ade tali2.. reben2 lagikkk... namun... sejak dumenjak ini... tetiba aje dah down... taktau kenapa... mungkin aku fobia kot... kot-kot silap langkahhhh tpatah pulak tumit tinggi aku tuhhh, wakakaka... ape pun... kalo tgk kat bawah meja aku... mmg boleh buat kedai kasot sekehen, okehhh... sapa mau beliiii?? saiz ompat ajo... ngeh ngeh ngeh

Boo-lah said...

knp prmpuan kena pakai kasut tumit tinggi ha.. xpenah terfikir sebelum ni!

Riezal said...

ntah laah boolah.. aku rasa laa kan.. bila depa depa ni pakai tumit tinggi depa rasa depa macam tinggi skit pastu kan.. struktur body depa macam cunggit skit.. especially jamban tu.. haha. Baru aku tau hang ni simple person.. jenis belasah jaa pi laa cari baju baru satu dua kaa utk keja tu.. semangat skit masuk keje :)

Mr PenyuBiru said...

tahniah! kerna anda berjaya kembali ke pangkal jalan. keh3..

Rozita said...

INTAN..tu gambor kasut sape?

INTAN said...

liya--> aku x pnh ada kasut heel sejak azali sehingga aku keje skrg..tu pun mcm terpaksa dan kendianya tidak pulak aku aku....aku langsung x selesa..

boolah--> aku x dpt jwp soklan mu...sbb aku bkn pemakai kasut tinggi...tp ada sorang staf sini...dia kata klu pakai kasut xde heel...dia xleh jln betoi2...mesti bersepah2...

riezal--> aku no komen..mungkin jugak la fakta ko betoi...aku mmg bkn jenis 'keperempuanan' sgt....tp ada masanya kena sesuaikan dgn persekitaran....ari ni ari jumaat...tp aku pakai suwar...ehehe

penyu--> tima kasih......hahahha.....

kak ita--> kasut saya le...kasut yg saya campak lepas sy balik tgok menteri dtg.....

Mak Su said...

skrg maksu tak selesa dah ngan kasul yg ada tumit, sebab tapak kaki dah selalu sakit2, faktor usia dan berat perhaps :(

maksu rasa nak pakai baju kurung ngan kasut sport, ok tak?

en_me said...

me pong takdok kasut tumit tewww.. ihihi

ONE ZABA said...

kasut...handbag...pompuan, umpama petai dan belacan...tiada boleh dipisahkan.

ennieva fauzi said...

ONEZABA..memang Puan Intan ni dulu sinonim dengan gelaran Cik Belacannya...dia memang brutal..lipstik intan, subang di hidung, selipar pro ria (sama ngan Tuan Mansor) fitting t-shirt, helmet kura2...ahahaha..kenangan..kenangan...

INTAN said...

maksu--> tp staf saya ni..baru celebrate besday ke 50..masih bergaya gan heel yg halus runcing..kagumnya...!!

me--> ya auw auw le klu ko ada..hahaha

1 zaba--> tidak apply pd diriku..hehe

ben--> huwaaaaaaaaaaaaaaaa...ben...aku pun rindu detik itu....ko lupa satu..spek alternatif...huwaaa

armouris said...

info tentang kasut tumit tinggi kat sini - High Heels Are Bad

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇