Saturday, September 20, 2008

teka teki teka tekuk

dulu masa aku join KELANASISWA (pengakap) waktu camping....mcm2 game yg kami buat untuk mengatasi rasa mengantuk d mlm hari...antaranya main teka teki..lawak betoi kalau d ingat2kan...mcm2 menda yg kuwar.....(kebanyakkannya x logik belaka....hahah)...

kat bwh ni...ada senarai teka teki yg aku rasa kelakar dan boleh korang jadikan tips klu nk main gan kkwn....ahaks...




Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Kuih salah bikin.

Binatang ape power Karate?
Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

Siape yang menemukan dompet kulit?
Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Pintu yang ade tulis 'TARIK'

Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Pembohong...

Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati...'?
Usus

Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Kutu rambut

Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Neneknye si katak

Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Sbb lelaki ni kan 'buaya'

Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Sekretari baik........ ......... .'Selamat pagi tuan'
Sekretari kurang baik........ ....'Dah pagi ni tuan'

Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Dua-dua tak kenal korang...hehe

Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Tukang gali kubur

Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Tahi hidung

Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...

Gajah terbang dengan ape?
Dengan susah payah......


OH HATI ----> enjoy guys...



Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

4 comments:

Hanisda said...

lawak babun sungguh...
membuat aku ceria di kala hati gundah gelana
ha ha ha ah

INTAN said...

tu la...aku gelak kuat2...sbb xde ssiapa kat rumah...hahahah

Rozita said...

hahhahaha kak ita pulak gelak sesorang di tengahari buta nih..
tempek ler lagi lawak2

INTAN said...

kak ita...gelak banyak2 leh awet muda...hahaha