Saturday, September 20, 2008

kOs hari raya

mcm ni le manusia ye dak....dlm melaung2kan slogan 'jimat berbelanja...' dan 'belanja dgn berhemah'....ini lah natijahnya pada aku....

------------------------------------------------------

perbelanjaan utk persiapan hari raya aku setakat ini

~ baju raya aku = RM100 (selepas diskaun....incik hubby bayor kan....)

~ baju raya incik hubby = RM169 (baju melayu+sampin..guna kredit kad aku...tp dia janji ujung bulan ni dia bayo balk)

~ 2 helai t-shirt setiap sorang anak2 aku..maksudnya 4 helai = RM100 (duit aku..beli lama dh...sblm posa lagik)

~ sorang selai jeans levis dan satu overall idlan = RM150 (duit aku ke duit incik hubby?)

~sorang selai baju melayu anak2 aku = RM140 (ni part yg paling merepek..pekehei TERbeli brand KIKO ni...ceh..pembaziran tahap terulung yg telah berlaku....tp, incik hubby yg bayorkan)

~ kuih raya 3 jenis.....250 pcs jejari ots, 200 pcs italian delite n 200 pcs cheese tart = RM265 (duit aku semestinya)

~ kek lapis sarawak, 2 perisa berbeza = RM68 (termasuk postage..compom duit aku)

~ meruku udang beli kat Inday 5 pek = RM45 (termasuk postage...duit aku le tuh)

~ bauhu perisa pandan gan capucino pesan kat yope anak sedara aku = RM50 (duit aku beb)

----------------------------------------------------------

yg belum keluar duitnya....tp AKAN

~ duit raya tuk anak2 buah/SIL/sepupu sepapat/budak2 = hopefully RM300 shja (belum tukar lagik...tgu gaji selasa ni)

~ ingat nk rembat blouse selai = budget dlm RM50-80 (tunggu gaji gak ah)

~ ingat nk beli kemeja selai tuk incik hubby = budget RM50-60 (kira sbg adiah ari jadi sekali la kot....besday dia 30hb ni)

~ duit raya tuk mak, MIL gan FIL = RM300

-----------------------------------------------------------


lebih kurang gitew le kot...tp ada perbelanjaan sampingan lain yg aku x masuk kan...yg kecik2 tu...tu kira x masuk duit minyak (sbb balik 2 kg.....) duit tol.....dan yg lain....yg lain...yg lain...



OH HATI ---> huk huk...sunguh berhemah sekali perbelanjaan aku kali ni......
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

2 comments:

aida said...

Hahah.. aku pun ada part merepek.. bila beli baju kurung jenama kiko kat aisyah..

ntah naper aku beli jenama tu.. bile kaji semua... mungkin faktor malas nak tinjau tempat lain.. hentam kromo angkut kat tempat yang sama... time tu aisyah posa dah lembik dah... termasuk mak dia yang dah...longlai....

INTAN said...

nasib baik aku ada kwn pembaziran...hahah...aku ari tu bkn apa....takut x jumpa kaler mengikut tema...bila dh jumpa...aku terus rembat...huhuhu

sekali g BJ....mcm2 duk ada....siap selai baju kiko yg aku beli tuh..leh dpt 2 pasang sekali gus....gan sampin2 sekali....wkakaka...rugi mampos