Friday, September 19, 2008

serius...

dulu...aku minat berbincang dan berdiskusi ttg politik..malah aku hampir saja memilih sains politik sebagai pilihan utama sewaktu percubaan aku memasuki IPTA selapas keputusan STPM d umumkan...mujur juga perkara tersebut tidak berlaku...kerana tika dan saat ini..politik menjadi agak najis bg aku....kotor dan menjijikkan...

situasi politik semasa d malaysia agak kritikal....aku kira yg paling kritikal (sejak aku kenal dunia)....bila aku tenang..dan cuba berfikir secara rasional...aku jadi keliru....kdg2 hampir menitiskan air mata....sedih bila melihat....sesama bangsa dan agama yg aku sayang berselisih pendapat dan bercakar antara satu sama lain...sedangkan bangsa lain bertepuk tangan kegirangan...sekurang2nya mereka bersyukur (dgn cara mereka) yg mereka tidak perlu bekerja keras utk memecahbelahkan org malayu yg beragama islam...kerana mereka boleh bercakaran sesama sendiri tanpa perlu bantuan bangsa dan agama lain...

aku penyokong kerajaan..ini pengakuan ikhlas aku....aku amat menghormati perjuangan tokoh2 lama sehingga membawa ke zaman pemerintahan TUN....TUN adalah pejuang dan pemimpin yg setiasa kekal d hati dan sanubari aku....

aku menolak DSAI secara terang2an.....maaf.....kalau Pak Lah tidak boleh mentadbir....aku tidak rela org spt DSAI menjadi galang gantinya....BEN...aku sependapat dgn ko....."pemimpin mestilah d lantik oleh rakyat...bkn melantik dirinya sndiri...."

aku terjumpa 1 blog (setelah aku menjelajah blog ben dan drop pd salah satu link kwn2nya....wartawan aku rasa)....aku setuju benar dgn apa yg d katakannya.....sila click d SINI untuk mencapai ke link blog yg d maksud kan...



OH HATI ---> adakalanya, aku boleh menjadi amat serius dlm berbicara
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

5 comments:

ennieva fauzi said...

betul tan...kami kat sini lagi ketar lutut..macam2 cara SIDIA buat asalkan matlamatnya tercapat. Nampak sangat DIA memegang prinsip, Politik Menghalalkan Cara & Genggam Bara Api Biar Jadi Arang...marile kita sama2 berdoa supaya negara kita ni aman...dan, kepada TUN (sama cam ko tokoh paling aku sanjung)...semoga kembali ke UMNO...hanya TUN saja yang berkredibiliti dan ditakuti DIA...

Hanisda said...

dulu lelaki ni cukup aku kagumi tapi kenapa sekarang aku tgok wajah dia dah terpalit dendam...wajah yg hilang seri tapi di ganti dengan keruh bernama dendam..aku sedih dan teramat sedih..pertama kali aku tgok wajah dia berdepan aku dah terdetik 'lelaki ini layak jadi pemimpin'
tapi sekarang aku takut dia jadi ketua rakyat...intan aku 50-50..dulu cenderung ke kiri tapi sekarang condong ku dah tegak tapi tak tau mana timur barat utara selatan...

INTAN said...

BEN/AINAL

aku dah tak nampak apa2 sinar pd wajah dia...serius....yg aku nampak hanya dendam dan keinginan yg melampau hingga dia sanggup buat apa saja agar ianya dpt d capai....

xkisah apa pegangan politik kita...tapi...kita kena ingat....kita adalah ORANG MELAYU yang BERAGAMA ISLAM.....

hentikan pecah belah....siapa nak bela bangsa dan agama kita...adakah DIA?.....aku x sanggup!!!

Hanisda said...

ia aku takut
takut UMNO tumbang
bagi aku,tumbangnya UMNO,maka tumbang la MELAYU...

tapi aku lagi riso kalau ...'malas nak taip nanti kena ISA'..koh koh koh

INTAN said...

ainal....klu kita taip cenderung ke kerajaan....potensi ISA kureng...wkakakakkaka....aku teka la...hahahah

yg ayat tergantung ko tu cenderung ke mana?...hehhe