Friday, February 27, 2009

nasik ayam budu

:minimo_28:

satu lagi episod makan dan kisah makanan akan cuba aku kupas dlm paparkan kali ni...hehehe....aku suka tgok org terliur sbb aku juga rasa geram bila masuk blog org...ada banyak gambo makanan....ni dh jd mcm balas dendam gitu...bleh?...bleh blahhhhh ...haha..keji aku kan....



:minimo_20:

dr minggu lepas incik hubby bersungguh2 nk bwk aku mkn nasik ayam budu...aku ckp...apakeheinya nasik ayam mkn dgn budu?...aku musykil...aku ckp....org kedai tu nama BUDU kot...dia kata..bkn...mmg nasik ayam tu d hidang bersama budu....pelik dan keliru.....tp minggu lepas masa kami ke situ..kedai dia tutup...tiada rejeki....dia pun sebenonya....x confident kedai tu...main hentam aje...jadi..aku tetap rasa tidak percaya yg nasik ayam sesuai d mkn dgn budu...hahaha.....



:minimo_09:

tp..incik hubby berkeinginan lagi...aku layan je......x kisah la...ikut je lah yang....i follow...(bak kata abg Jem)....aku keliru...betoi ke kedai ni...sbb biasanya kedai nasik ayam....ayam2 akan tergantung d hadapannya..tp kedai ni..xde...mcm biasa2 aje...tipah tertipu ke ni?...




:minimo_16:

kami nekad aje...masuk....dan tanya..."nasik ayam ada"...perkataan budu tu d silent kan....kendian budak tu yg tanya..."nasik ayam budu?"....maka, dgn soklan tu..sahihlah yg kami x silap kedai..hehehe....





:minimo_26:

aku usha je incik hubby mkn...aku masih kenyang (bkn diet ye...) cuma aku try le sesudu.....aku x mkn budu..x pnh torai...hehehe......yg pasti..nampak x air milo tu?...tu je hidangan aku.....





OH HATI--> aku d penang ye..bkn kelantan..hehe
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

5 comments:

@LiYaNNuaR said...

buduuuu... dulu2 penah rumet dgn org kelate... torai le jugak budu2 itewww... hmmm... boleh dimakan ketika lapo tahap dewa ajo... kenyang kalu... x daya nak mkn budu itewwww... namun, sedap gaks wehhhh... aku siap btambah lg, ok... kbetulan pulak ketika itu... mmg aku klaparan mngalahkan rakyat Somalia sanaaaaaa.. huhuhu...

rynas said...

Intan awat hang tak makan..isk..iskk..kalau tak leh wat food review kat aku. Budu???? dulu pun aku tak suka ttp sekali torai perrgghhh..mmg kalau pg kedai Kelantan aku akan cari budu campur tempoyak makan ngan ulam-ulaman. Wallahh...wehhh!!!!

syareena said...

huhu aku yg org n9 ni pun suka mkn budu hahaha semua gara2 roommate kat utm lu org pantai timur la ni,
tryla.... best!
jgn lupe perah limau nipis n racik2 cili apissss cidap..........

tsue said...

ko janganla blur blurry kan gambo makanan..biar solid aku nak periksa detail makanan tuh...kat mana budunya?

INTAN said...

liya--> ahhaha....aku mmg x ponah torai...tp....aku kan suka mkn nasik kerabu..klu x salah aku..dlm nasik kerabu ni...dwang taruh budu kan?..maknanya aku penah mkn le tuh

ct--> aku mkn sesudu...ok le rasa dia.....hehe....aku x pnh makan budu beriya2...aku x pasti apa rasa dia..klu cencaluk aku mkn le...tompoyak pun aku x mkn...aku kan x mkn doyan..hehe

cik sya--> nti le klu ckup kekuatan..boleh le torai...hehe.....taruh limau gan cili ek?..mcm cencaluk le kaedahnya ek

hani--> tu dlm bekas tu..budu le tuh...yg ada cabai gan limau tuh.....