Wednesday, October 29, 2008

software baru

smlm.....bila aku langkah kaki masuk ke entrance office, aku tgok ada org tgh set up kaunter.... nak jual apa lak ni?...aku tanya dlm ati.....aku abaikan mamat2 yg tgh berkemas2......

hampir tgh hari...bos dtg dgn menjijit pemplet .....aku usha dan baca.....OOOO....ada org jual e-kampus kat lobby aku tu...aku follow bos n drop kat kaunter tu...

gedebuk gedebak gedebuk gedebak (sesi soal jwp)...aku terus simpan niat nak beli...RM80...worth it aku rasa utk manusia spt aku...tatabahasa dan pemilihan ayat samaada english atau BM aku sebenarnya mengalami sedikit krisis....aku rasa....e-kamus ni akan banyak membantu makluk tuhan bernama AKU ni....

sambil tu...aku request kat bos utk beli software ni utk d install kat pc opis.....sambil ckp tu..aku kelip mata berkali2 (ala2 manja)....dia agree...."satu kat pc i....satu kat pc u....satu kat siti......kita beli 3" ayat bos aku sambut dgn mata yg berkaca....wakakakka....kuwar bunga api dr bijik mata itam aku....tanda aku sungguh gembira

dgn itu aku rasa amat lega....1 aku beli utk d install d laptop aku..banyak keistimewaan e-kamus ni...antaranya dia boleh check word in BM (mcm BI tu...klu silap word tu akan ada underline merah bwh word tu)

ni cover dia......original tau...x main cetak rompak...ahaks

cd bersama manual...ada serial no sekali utk tujuaan registration

ni antara kamus2 yg ada......aku suka...leh jugak check utk pronounce klu x pandai nak sebut




OH HATI ----> BM aku x bagus mana...tatabahasa tunggang langgang...kkdg aku musykil..mcm mana aku dpt A utk BM masa STPM
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

3 comments:

aida said...

Jangan beli lagi.....pasal IK dah request kat ppktbeli untuk usm.. free.

tapi kalu nak beli gak... tiada masalah..

INTAN said...

loh.....dh beli....dh kasi LO

Anonymous said...

rugi ler gitu...

kalau bab camni.. suh ppkt ajer beli....tak yah membazir duit skul.. heheh