Wednesday, October 29, 2008

sampai ati korang

ingat x...aku penah buat 1 entry n tanya pendapat korang...apa aku nk beli gan duit raya aku......lepas korang kasi buah pikiran yg semua bernas dan menyakinkan......aku buat lak 1 lagi entry n bgtau korang yg aku dh beli dh 'menda itu' dgn duit raya aku tuh......aku mintak korang teka...klu berjaya aku kasi adiah...

aku x pasti samaada korang mmg jenis yg x suka pd adiah...ataupun korang mmg menemui jln yg buntu utk meneka....ataupun korang malas nk taip...atau korang kesian kat aku nk kena bg adiah kat korang...ataupun korang x notis pun entry tu...ataupun tidak satu pun d atas...tp yg nyata....CT je yg menyahut cabaran aku tu dgn penuh ghairah.....(wpun jwpan CT x tepat akhirnya....patutnya aku kasi adiah jgk kat CT sbb menjadi satu2nya yg respon pd soklan aku...wkakakak)

ok la.....biar lah aku berterus terang...ni lah menda yg telah aku beli menggunakan duit raya aku taun ni....


handphone?....salah la...ce usha dgn lebih gigih........

ye......kemera digital sebenonya.....hahahha......situasinya begini.....kemera lama...aku jual pd SIL aku dgn harga adik badik je (RM200).....kemera baru ni....RM699 reganya...duit raya aku RM460 kan...aku tambah skit2 je....then pasang cover kat lanse .....

aku puas ati ssgt gan prestasi kemera yg baru ni...sbb dia ada AI (auto inteligent)....klu manusia ada auto inteligent kan bagus.....kiranya..dia x perlu d set kan utk apa2 situasi....cth...klu nk guna MICRO ke...night mode ke...anti shack ke..anti blurr ke....tak yah set apa2...bila kita tekan AI ni...dia akan auto set.......kiranya..kemera ini amat2 lah friendly user....



OH HATI ----> amat bahagia...ahaks
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

4 comments:

Boo-lah said...

oo skrg digital camera dah ade lense punya cover ke? xtau la.. nampak sgt kurang pendedahan ni haha..

INTAN said...

ada....cover kat lense gan ntah kat mana tempat satu lagi cina tu letak.....dia temberang kata RM80...tp bodek2...charge rm30 je kot....

haku pun baru tau je...hahhaha

Tie said...

Oh! Kak tie tak tau lak pasal hadiah tu..Memang selalu tercicir makcik nih!..Tu kamera tu ok tak?? Kak tie memang teringin nak beli yang baru tapi kena tunggu green light dr hubby laa...

INTAN said...

rugi kak T...klu x sure ada potensi utk dpt adiah misteri...

amat2 ok le kak...saya rekemen sungguh2 (rasa mcm promoter lak)....saya suka sbb dia x banyak karenah...tekan je AI tu.....fungsinya akn bertukar otometik...katakan night mode...oto dia tukar pd night mode tanpa perlu kita kodek sana sini...