Friday, October 17, 2008

kebaikan dan keburukan menunggang motosikal

kebaikan

1) save minyak giler giler giler......seminggu dlm lingkungan rm5-rm7 sahaja...
makna sebln hanya melibatkan maksimum rm24 perhhhh....dasat wehhhhh.....kalau naik keta.....(keta org lain aku x tau la..klu keta aku...) seminggu dlm rm50-rm70...korang darab sendiri le utk sbln.....tu kalau setakat berulang alik g keje ye.....x kira kalau tershoping lebih skit ke minggu tu....terbalik kg ke.....

2) takde tol wehh...FOC...tapi kalau naik jambatan...ada la.....skrg aku x tau berapa...time aku jadi minah rempit dulu...x sampai 2 hinggit pun.......

3) perhhh....bleh kona baring....nak laga lutut gan jalan pun boleh...seret lutut pun bleh...nk wat willy ke....nk wat pacak ke....(perh...ni istilah mat rempit ye.....korang yg x paham..leh bukak kamus PEREMPITAN)

4) leh cilok......kalau jln jem.....keta kena Q....tp klu naik moto.....suka suki je potong Q.....x main le beratur2 je.....buang masa je...wakkakakaka

5) free air....leh hayati persekitaran dan menghirup udara segar...tambah2 klu bermotor pd waktu awal pagi...rasa fresh sesangat...

6) nak parking pun senang....xde le sampai migrain sbb cari parking xde.....masuk....parking.....rileks je.....xde le susah2 nk side parking la...reverse parking la.....

7) maintanance murah je wehhh...kalau nak service ke...berapa je reganya...tukar minyak itam....minyak tuti (ni pun bkn semua moto.....)


keburukan

1) memandangkan moto xde bumbung.....korang imagine sendiri le klu ujan.....xde lak baju ujan...lokoih wehh (kata org utara...)

2) xleh dengar radio....aku ni slalu sumbengkan suara yg sumbang time atas jln raya ni...saja....sedo x sedo..tgok2 dh sampai....tambah klu lagu yg best2 tu...

3) xleh sembang gan pembonceng (klu kita yg bwk moto...) kita nanti sembang sorang2 mcm org giler sbb org belakang sure x dengar...tp klu org belakang ckp...kita kan depan..insyaallah leh dengar...ni faktor sains gak ni....

4) org bwk moto ni slalu jadi mangsa keadaan....kkdg..kete langgar lopak yg ada air...slamber badak je percik kat kita ni.....sadis betoi...banyak gak yg jadi mangsa jln raya....suka suki je kena langgar..kkdg x salah pun...mati katak mcm tu je...kesian..

5) org asyik pandang serong.....skit2 kena lebel mat rempit.....klu pempuan..kata bohsia...aparaaaa...mentaliti sungguh...pastu..org pandang sendeng je..mcm kita ni xde duit la...jenis level bwh la.......xleh geng gan org bawak keta ni.....(mcm le semua yg bwk moto tu x berduit)

6) klu panas terik....x pakai cover..mmg jelaga wehh.....itam tenggek.....tp klu pakai cover..mcm kureng brutal plak....mcm gedik!

7) sakit buntut ooo klu long journey.....sakit pinggang lak tu....(tambah2 klu manusia mcm aku ni yg ada penyakit tulang bengkok....)



OH HATI ----> naper sibuk2 bukak citer ni?.....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

1 comments:

Anonymous said...

Bernas..thnx bg idea wat essay ;)