Monday, August 18, 2008

SUSUK yg menyusukkan...


Diana Rafar - Soraya
Ida Nerina - Suzana
Adlin Aman Ramlee - Dukun Dewangga
Sofia Jane - Mona

Sinopsis Ringkas
Filem arahan Amir Muhammad menceritakan seorang gadis bernama Soraya yg bekerja sebagai seorang jururawat pelatih yg kelihatan tidak berminat dgn tugasnya kerana kecenderungannya utk menceburi bidang hiburan seperti idolanya mona (sofia jane) serta erkkkkkkkk...(aku lupa le nama watak Aleza Kasim tuh...plz bantu kak mery gan aida....)....Si aleza kasim le yg mempengaruhi soraya utk memakai susuk kerana pdnya utk menjadi artis...bakat saja tidak memadai...akhirnya....perkenalan soraya dgn dukun dewangga mengubah kehidupan soraya.....

apa kaitan soraya dan suzana?....siapa suzana dlm hidup soraya?...haaaaaaaaaaaa.......mana aci korang baca je sinopsis aku..aku beli tiket RM7 le weh...wakkakkaa......korang tgok le sendiri kalau nak tau apa kaitan antara mereka...kalau rasa malas nk g panggung...beli je CD/VCD (jgn beli yg cetak rompak je......cehhh......aku pun beli cetak rompak je wehhh)

komen aku
best ke citer ni pada aku?....ada yg best...ada yg tidak.....yg BEST nya.....aku rasa pada plot cerita ni yg lain dr yg lain.....kira...jarang le filem melayu ada plot yg tak ikut turutan ni...sepatutnya mcm ni...A B C sampai Z kan...tp plot citer SUSUK ni A F B K J bla bla bla...lebih kurang mcm tu la.....tp dlm BEST nya plot dia yg berbeza ni.....akan jadi x BEST juga pd org yg x fokus...pd org yg dtg menonton dan mencari kesempurnaan...yg asyik ulang2 ke toilet...yg asyik bersembang atau berSMS...sbb org2 yg mcm ni...akan lost dgn plot dia yg tidak mengikut peraturan..maksudnya...org tu akan jadi blurr dan langsung x faham...siapa suzana dan soraya......

lagi satu...aku rasa citer ni kurang motif dan pengajaran....dan ending dia...kalau org jenis gelojoh nak kuwar panggung...dia akn miss babak ending....(sbb ending dia tu..mcm terputus skit dr cerita).......pangajaran?...ntah...rasanya yg paling ketara...JANGAN PAKAI SUSUK KERAMAT kot.....BUKAN SAJA SUSUK KERAMAT....TAK KERAMAT PUN JANGAN PAKAI SELAGI NAMA DIA SUSUK......mmm....wallahualam...



OH HATI -----> aida telah TERsusuk d atas jambatan PP selepas menonton SUSUK...kui3




Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

2 comments:

Amir said...

terima kasey atas komen anda :-)

nama watak aleeza itu ialah rozana.

INTAN said...

alamak....ni en amir tuan director ke?....hehehehe......rasa kagum sebentar....tima kasih sbb sudi masuk blog saya...pasni wat SUSUK 2 ye...hehe..nak tau apa jadi pd suzana....