Tuesday, June 9, 2009

putu




gambo pertama adalah putu mayung@mayam

gambo kedua plak adalah putu buluh

dan yg last adalah putu piring.....



untuk pengetahuan korang...aku peminat fanatik ketiga2 beradik sepusat sepusing putu2 ni....aku suka sungguh..ntah le kenapa...nk kata masa mak ngandungkan aku..dia suka mkn putu2 ni..idak jugak..sohih...aku dh tanya mak bersungguh2...jawapannya mmg TIDAK...nk kata aku lahir bersama2 putu..lagik le x masuk akal.....



mujur le kat penang ni..x susah nk cari 3 beradik ni..leh jumpa dgn mudah...cuma kena pandai usha la ye....klu aku...aku pastikan yg jual tu berkulit cerah....bkn le aku pandang rendah atau nk hina mamak2 ye...tp ramai jugak org india yg jual (tambah2 putu mayum)...takut tersilap beli kang naya plak....





OH HATI--> td ptg kami sekorga minum ptg gan kopi+putu piring u olls...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

15 comments:

U-jin said...

suka juga ketiga2 cik putu..tp paling suka putu piring...putu mayam susah ler nak dpt..

Yanmie said...

salam kak

sedap ke putu tu? yan x pnah lg mkn..huhuhu..x teringin lg..tp bila tgk gmbr tu jd teringin lak..hehehe..haruslah carik nanti nie..

mama double A said...

hehe klu kat cni putu buluh akak tu ... kami panggil putu bamboo mmg best klu kene org yg buat...

mak sya n ayah sgt expert buat yg piring tu...

mamai said...

aku minat yang no 1 dan 3 tu...
kalau kat kg dulu putu mayam tu di jual oleh mamak naik basikal petang2... la nie wife aku pun suka kat putu mayam....

yang no 3 tu aku suka pasal dulu yang jual putu piring tu awek cun hehehehe...

Yunus Badawi said...

Lepas aku ambil gambar temulawak semalam emak adam pegi beli putu piring sampai RM3. Kalau ko dtg sini aku boleh belanja ko putu2 tu. Tapi yg 2 jenis lagi tu tak setiap ari ada hehehe

rynas said...

aku pun suka jugak makan putu2 sedap jer bila masuk mulut lembut gitutu

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

aku ske no 2 ngan no 3...

zino said...

zino pun minat tu.. hehe bila terjumpa tak lupa beli.. hehe

@LiYaNNuaR said...

yg no.2 tu aku panggey dia putu bamboo tau... wakakaka... aku pun soka putu2 itewww... bak aiii... ce lotto seketoi wehhh...

en_me said...

dulu kecik2 minat gak putu mayam ittewww.. uhuhu, salamm akak intan tewww

Rozita said...

di antara ketiga2 putu, akak suka putu yang last tu..nyum..nyum..
dh lama jugak x mkn

Aida Alias said...

3 sekawan tu memang sgt sy suka..

INTAN said...

UJIN
putu mayam tu....ramas2 gan gula merah+nyioq...perh...sodap!!


YAN
harus d torai yan...amat kerugian jika tidak merasainya..hehe


SYA
wah....mak+apak ko mesti ada acu piring tu ek?...bestnya!


MAMAI
kan kan...putu mayam ni..mmg geng2 tu la yg banyak duk juai....ceh...ada udang d sebalik mee rupanya


YB
aku klu g sana..nk laksa hasil masakan mak adam...



CT
best kan..rasa mengasyikkan gitew masuk mulut


PENTOI
rasa no 2 gan 3 tu hampir sama je kecuali bentuk lain skit kan


ZINO
nanti lanjer ek abg zino..hehe


LIYA
sila ngangga luas2..hehe


ME
udah beso x minat ke abg me itew?..


KAK ITA
kak ipoh sonang x nak cari kak?


AIDA
sodap kan..

Prettybaker said...

Wehh intan, aku x pasan baju aku basah dek air lioq nih...

Hg beli kat mana tu?? Peberet tu..
Kat sini slalu pasar malam ada jual yg putu mayam and putu piring..

Aku teringin yg putu bamboo tuh...

INTAN said...

YATI
putu bambo pun ada oo kat psr mlm...psr mlm saadon xkan tarak...nala punya besaq