Tuesday, August 25, 2009

keliwon

Ada ssiapa telah membuat amal jariah pd aku d awal2 ramadhan ini?...sila ngaku...smlm....aku buat bbrapa pembayaran bil tru internet banking.....sekali terperasan yg baki duit aku tu...cam TERlebih skitttttttt.....skit aje yg tuan2 dan puan2....bbrapa kali aku garu kepala yg x gatal d sebalik tudung ariani (lagik2 nk promo ariani...) camne leh ada xtra ni ek.....


aku check summary utk 7 hari transaksi....hasilnya mendapati spt berikut:



Sapa lak yg kasi duit raya kat aku sblm waktu ni....RM300....jenuh jugak aku mikir...ingatan aku mmg lemah....ssiapa ada bank in duit kutu ke?...hehe..mula le aku mikir mcm2 menda....nk siok pun x berani...takut duit x bkn hak aku....



aku terfikir....duit claim ke?....mungkin duit claim masa aku jadi penel interview Medsi dulu....tapi...klu duit claim...xkan RM300....ciput beno.....aku duty 8 ari nok termasuk kat kelantan 5 hari...terus tiba2 aku jadi x puas ati klu itu duit claim....(nampak sgt dulu aku duty x ikhlas...harapkan duit..kih3)



setakat ari ni...duit RM300 tu masih berstatus misteri....aku xmo wujud unsur2 keliwon d sini...aku harus bawak perkara ini ke biro siasatan....heheh.....klu betoi tu duit claim....aku nk komplen....hehehe....




OH HATI---> ari ni unit kemasukan akn SAH kan sama ada tu duit claim atau tidak...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

15 comments:

Rozita said...

bape amount claim ko tu?
kalo sama RM 300 jugak...tak mustahil la tu.
tak pun, ko dpt rezeki tergolek golek lah itewww

mamai said...

sah itu duit claim kau tak cayer kau pe tanyer....

ekhalidah said...

jenjangan no akaun lebih kurang sama ngan peniaga online tak ..nama pun lebih kurang kot..heee
sekarang ramai yg pening ..

Yunus Badawi said...

Aku ada deduct 300 melalui internet banking utk bil TM. Jgn pergi kat akaun ko sudahlah.

Patutlah hari Ahad masa shopping tu isteri dan anak2 pompuan aku singgah kat Ariani tu. Cari tudung rupanya. Aku tak ikut sbb tengah cari parking kete ngeh3x

intan.dayana said...

akaka..pastikan dlu duet tu dr sape ye sblm gune.ntah2 duet raya untuk anak2 kOt~hikhik

~wAniE~ said...

rezeki dok melompat2 nk dtg kt akk tu..hehehhe

alvin si miskin bercherita.. said...

awak bertuah sungguh...semoga Allah murahkan rezeki awak selalu..amin..

kayteeze said...

Tak tanya suami ke ? Mana tau dia bagi duit raya, hihi... Atau sesiapa yang bayar utang lama ... Hmm...

xiiinam said...

Nanti aaa...

Nak cek bawah bantal ckLah kejap....

IKRAB family said...

duit angpau raya kut hehehe.
dah kompen duit tu ada org hadiah, noleh la belanja koi pekena gulai tempoyak patin kat kedai pak usop tu ye...;)
p.c.

rynas said...

wehhh kalau tak mo bak mai sini. aku nak soping raya ni hehhehe

en_me said...

nak nomor akaun me kerr.. leh transfer mahh.. ehehe

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

lu nk no akaun aku...tiga hatus tu....lps minyak sebulan nye budget..

MOKCIK AZWA said...

ekekeke...keliwon katanya...seronokkan tiba2 macam duit kat akaun kita terlebih sikit..kalau memang hak kita seronok giler..ada claim masuk la tu agaknya..

INTAN said...

daku dh dpt tau duit keliwon tu dtg dr mana...huhuhu.....tiba2 rasa nk marah sbb dpt duit...