Friday, August 28, 2009

Nur Kasih

aku rasa...ramai yg follow citer NUR KASIH ni...(termasuk penyu biru yg agak fanatik) .... byk sebab kenapa aku tgok citer ni....antaranya


1) Aku suka Fizz Fairuz....
2) dari episod pertama...aku rasa citer ni ada kelainan...
3) aku suka Khabir Baktiar (tingat last year camne aku giler dgn follow citer KEKASIHKU SERU)
4) Aku rasa pelakon2 dlm drama ni semua pandai melakonkan watak masing2...terutamanya SARAH....aku suka cara dia handle watak dia...
5) Aku suka Fizz Fairuz...
6) Sinemotografi dia cantik sangat...
7) Jarang drama yg shoot kat byk negara (drama ni ada 4 negara yg terlibat katanya)
8) Aku suka Fizz fairuz
9) Aku suka fizz Fairuz
10) Aku suka Fizz Fairuz



ni masa part dwang baru kwin...ego adam masa ni....

ADAM: Nurrrrr....Nuramina!!
NUR: saya....
ADAM: Siapa lelaki idaman awak?..Ehh...mesti ada lelaki yg awak impikannnnn...untuk awak kawin sebelum awak kawin dengan saya!!.....

Nur tidak memperdulikan Adam....

ADAM : oowwwhhh....come on....
NUR : Kenapa awak nak tau?
ADAM : Setiap orang impikan perkahwinan yang bahagia kan!!tapi...hakikatnya berapa ramai orang dalam dunia ni yg betul2 bahagia...
NUR: Siapa wanita impian awak?
ADAM: oooo...dia tak de kat sini!!
NUR: itu dah jelasss!!

Adam serba salah....Adam mendekati Nuramina....

ADAM: saya maukan perempuan yang faham dgn jiwa saya..yg tau pemikiran saya...yg boleh bincang apa saja...my partner..my best friend

Sambil merapatkan bdannya kpd Nuramina...

ADAM:..bukan awak!!

Nur tersentak...

ADAM: impian saya musnah...perkahwinan saya sandiwara...sebab awak Nur amina!!!......saya tak boleh tolak peminangan ayah saya hj hassan..tapi..kenapa awak terima pinangan tu!!...kenapa awak hancurkan impian dan cita2 awak.........

Adam berlalu pergi.... Nuramina termangu sendiri




ni part adam dh start rasa suka kat Nur....dia jeles kat Datuk yg cam duk ngorat bini dia...


pas adegan ni...Nur pegang tangan Adam....Adam suka!!!

ni part2 LOMANTIK bila kaki Nur terpeleot..Adam tolong urut2....





OH HATI---> mlm ni pas tgok Nur Kasih baru nk btolak balik Teluk Intan...ahaks...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

28 comments:

kenari said...

Intan...sy pun suka lakonan Fizz Fairuz sbg Ust Aidil...menjadi kan. Pelakon2 lain pun hebat gak. Mlm ni kul 9pm...cmner terawih? ;)

Slmt bercuti di kpg ye...sila lah menjamu selera sepuasnya

MOKCIK AZWA said...

Ekekeke...mokcik tau ler Intan suker kat fizz fairuz tu...over tau..

tapi tak suker la Adam sebab tamak..sarah nak nur pun nak..abes aidil tu camno..ciannya..dah arahan pengarah cenggitu nak buat camno kannss..

Ummi said...

aku x penah amik tau crita nihh,salah satu sebab pasai x dpt tgk dr sini.
tp,dr synopsis crita ang nih, macam aku penah terbaca jek plot critanya...

**seyes aku x kenal para pelakon nihhh..FIZZ FAIRUZZ?? aku tau dia ms belakon jd jahat ngan sheila rusly (erkk betoi ka dia?)

**Dato' tu misai dia mcm Dato'K laaaa...ahahaha.

balik kg nti aku try layan ....

xiiinam said...

Wah....ini dah kira peminat fanatik ni..he..he..

Sebut 40 kali....nati muka anak Intan hensem macam Fizz...

ckLah pun ikuti juga...tapi selalu terlepas ....memang menyentuh buah tangan Khabir ni. Kekadang terasa yang Nur Amina tu aku...hik..hik..hik...perasan!

ennieva fauzi said...

aku suka adam, adam, adam dan tetiba seleraku bertukar kepada lelaki melayu persis Remy Ishak hahahaha....

Dan, aku menjadi Nur Aminanya..:P

xiiinam said...

Intan;
Ada orang dapat bergambar dengan Fizz di blog Julietchun. Siap peluk bahu lagik....he..he...


Saja je nak usik kau!

intan.dayana said...

ape yang best sgt ek cite nur kasih tu??malam ni nk try tgk lah.kOl bape ek kak?tv ape?

INTAN said...

KENARI
fizz lakon watak apa pun jadik...jahat pun menjadik je..hehe..terawih...?...erkkk...hehe

MOKCIK
saja nk kasi semua org jelas batapa SUKAnya saya pd dia...hahaha..daku pun x suka adam...dulu yo yo O hina org..

ZUE
citer apa dia lakon jahat gn shiela?...anak betung tu ke?...aku x bape tgok citer tuh..

KAK LAH
ala....org nk anak pempuan le kan..naya le anak pempuan muka fizz fairuz fulak...hahaha...klu part AIDIL gn NUR...baru daku terasa daku ni NUR...kih3

BEN
hahaha...tahniah le..akhirnya ko suka jugak lelaki melayu...hahah

KAK LAH
daku sentap!!!...skrg jugak daku terjah...hahaha...10Q sbb jd informer....hahah

INTAN
ko layan dulu...tp dh tgh2 episod...kerugian...nti tgok website....TV3..kui 9...mlm ni okeh

mamai said...

hehehe aku tak pernah tengok citer nie cuma dengar orang citer ajer kol berapa waktus siaranya

Rozita said...

hahaha

tak abis2 lg dgn Fizz ye
tp citer mmg bes. ntah apa akhirnya

zino said...

zino langsung tak pernah tengok cerita ni hehe

Saifuhezal said...
This comment has been removed by the author.
Saifuhezal said...

lupe nak tambah,,terasa cam jadi aidil lak..hehe

INTAN said...

MAMAI
ce try layan....jumaat kui 9 mlm...kot2 terpesona...hehe

KAK ITA
nk wat camne cintaku sudah berputik sekian lama...kah3....dy dh tau endingnya

ALONG
hahaha.....jgn le jd aidil...bahya...kang maksu jatuh chinta....ahaks

INTAN said...

ALONG
eh...maksu lak..silap...hahha...mak long...hahah

rynas said...

aku tgk citer ni sebab ada remy ishak...hhahaha sejak mula kali pertama tgk lakonan dia aku tau dia pelakon yg best. tiba2 pulak rasa bergelora bila tgk citer ni ahaks...

Tie said...

Uwaaaa.......

Dasat ! Dasat !... Kak tie tengok gitu-gitu je, ekekeke.....

@LiYaNNuaR said...

sian kat aku... sbb x dpt nak layan citer nihh... adehhhhhhhhh

Yin Hasni said...

mula2 xlayan tp bl tertengok 1 episod terus terlekat...
1-Lakonan menjadi
2-jalan cite yg lain dr yg lain
3-Khabir Bahtia mmg best.....
4-sinematografi yg cantik tidak mcm cite lain.

Jgn risau klu terlps sbb ada ulangan pkl 5pg leh tgk smbil bersahur

selamat berpuasa....

y[o]n said...

sy jgk suke giler ngan nur kasih
suke sgt!!
tp bkn sbb fiz firuzz itu
sgt benci dgn watak sarah yg sgt gedixxx~~
tp sy suke yg amat teramat2 kt si remy dan tiz
sy beli baju kotak2 sbb watak adam suka pakai baju kotak2
ahaks! :P

U-jin said...

wa...ko details....part2 lomantik tu.......syoklar...hehehe

en_me said...

ahaha.. kowserr uu

Anonymous said...

hehehe, kerana fizz fairuz upenye ;)
saya mula2 nengok citer ni then tersangkut sket sbb tertarik dgn isu abg dan adik yg mcm langit dan bumi. pas tu aku tak ikut sgt dah.
masa saya nak balik kg duk tunggu ketapi kat kl sentral tu...ada la citer ni kat tv merata2 di situ. mak aii...penuh jejaka2 dan bapak2 jejaka berdiri depan2 screen tv tu, hanya berganjak bila citer tu habis. hehehe.
p.c.

s@yangh@sni said...

akak ipar aku pun suka...
tapi aku baru tgk sekali jer...
.
.
.
.
.
tak best!!!

Ernie said...

huhu dasat akak ni... siap hafal dialog lagi yer...

Mak Su said...

hehehe, siap dialog tu :)

mama double A said...

hehe sya pun x miss cite ni...
alhamdulillah pose sya ok, cume terbuka sehari sbb skit perut memulas pagi2. minta2 sihatla sampai akhir.

akak camne pose? ok x?

.::CeK LaLa::. said...

AKU SUKA REMY ISHAK!!! ADAMMMMM!!!