Monday, August 3, 2009

BTN




korang pnh hadir kursus BIRO TATANEGARA x?....BTN katanya...dulu masa belajo kat U..hadir kursus BTN adalah syarat wajib pengijazah....x berijazah kononnya klu x hadir...maka, terkedek2 lah aku menghadirkan diri....selamat d sitew..berijazah dgn jayanya...


dan skrg...bila jd penjawat awam...hadir dgn jayanya kursus BTN adalah syarat utk naik pangkat....hadoi....x boleh guna sijil masa student ke?...hadeih.....letih d sitew....mujur le aku belum berniat mahu naik pangkat....selamat lagi...


dh 5 kali aku dpt surat panggilan berkursus....kali pertama aku tolak sbb time tu tgh sarat peknen....takut terberanak d kem kaedahnya....kali kedua aku reject sbb tgh BF anak...aku belum bersedia mahu stopkan penyusuan itu...g BTN 6-7 ari sah2 air susu aku kering kelak...kali ketiga aku masih lagi reject sbb masa tu kesibukan keje....dekan kata....hold sekejap....kali keempat...aku reject lagik sbb new sem...student baru masuk....kesibukan lagik....dan baru2 ni...dpt lagi surat....katanya...BTN kali ni agak special...5 taun sekali..BTN d pulau langkawi...hehehe....ada aku kisah......aku tetap reject....sbb kemabukan dan kealahan ni pasti buat aku x selesa d sana...


mujur le BTN bkn syarat sah dlm jawatan...sah2 aku x sah klu camni kaedahnya...heheh....klu takat syarat naik pangkat...aku x kisah sgt....sbb mmg aku belum ready mahu naik pangkat gitew....





OH HATI--> pas beranak nti sure aku dpt surat lagik.....perlu ke aku tolak dgn alasan menyusu badan anak?.....ahaks
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

13 comments:

kayteeze said...

Ooo...tak pernah dengar pulak.

Kak tie cuma pergi kursus rumahtangga je, ekekeke.....

Rozita said...

asyik wrong timing aje ye :P

mamai said...

aku tak pernah sekali pun hadir BTN biar masa dalam U dulu...

~wAniE~ said...

wanie x pnh pn p BTN..ok je..hege

intan.dayana said...

ha'ah la.mengapa tah wajib pegi btn tuh.kalO da pegi tym stadi buat ape nk kne pegi lg kan?

@LiYaNNuaR said...

pssssssssst... aku juga belum pernah ber BTN gitu... pangkat belum tiba katanya, ahaks!!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

btn...belum tentu naik....hehehehe..

NaqeebLukhman said...

semua direject huhuhu...
biar naik gaji lebih tak naik pangkat
pun tak per kan heheheee

ekhalidah said...

penah pegi BTN kat langkawi masa keje dulu ... panjat2 bukit semua ...
seronok sebenarnya sesekali keluar dari opis pegi BTN ... tapi keadaan Intan tak mengijinkan ekk ...

Boo-lah said...

wah berkursus memang syok kaedahnya.. tapi kalau selalu xsyok jugak.. x giu!

mama double A said...

sya pun blum p... wktu tingkatan 4 adela p hahaha

en_me said...

ammvoiii, akak taknak nek pangkat ghiteww..

INTAN said...

KAK T
sy dulu x g kursus umah tangga...tp ambik Ekonomi Umah tangga masa kat sekolah..hehe

KAK ITA
tu la...kemalasan pun ye...cam budak2 sekolah je

MAMAI
kenapa aku d paksa dulu? sungguh tidak adil

WANIE
ko U lain kot...x sama syarat pengijazahan

INTAN
tu le akak x paham..kan sama je silibusnya

LIYA
kami d sini...masuk2 keje..mmg akan dpt surat penggilan...x tgu time nk nk pangkat...aku je duk hold lama

PENTOI
mmg....tp klu x g BTN....klu layak pun jd x layak

NAQEEB
haku pun prefer naik gaji dr dr pangkat...

KAK IDA
tingin jugak klu ada geng...ni dh tua2 ni...rasa cam x molek pula..hehe

BOOLAH
kursus lain cam siok jugak...BTN ni...adeihhh

CIK SYA
mmg ye...time sekolah pun udah pegi juga

ME
bkn tak nak abg me tew....x layak katanya