Wednesday, August 12, 2009

xde sivik

hari ni....bermula lah konvo ke 40 kat tempat aku ni...utk sidang pertama ni...penganugerahan utk Ph.D/Ed.D dan master/sarjana utk semua bidang....aku x duty ari ni...roaming pun malas...sidang pertama ni panjang sgt....mcm2 penganugerah..ijazah kehormat la...profesor emeratus la....aku jd cemuih (kata org utara) ...maka, aku jd tetamu jemputan saja....



memandangkan H1N1 sungguh membimbangkan....saringan kesihatan d buat sblm tetamu masuk ke dwn (termasuk kpd stage party dan tetamu vip) ....org yg ok suhunya d beri stiker ijau dan d benarkan masuk ke dlm dewan...beg kecik berisi face mask, risalah, tisu kering dan basah serta paper beg turut d beri....langkah keselamatan yg baik aku kira.....tp x ramai yg berkesedaran sivik yg memakai face mask....org2 tertentu saja spt aku dan kak mery....


aku pura2 kusyuk ... tgok bro kat belakang tu.....selamber badak je..gambar ehsan dr kak mery



yg paling aku hot....3 makluk kat depan kami...dwang bersin berkali2...batuk dgn beriya2.....membuang hingus bersungguh2...serta membuang2 kahak ke tapak tangan.....semuanya dgn tanpa rasa bsalah...aku jd geram....geram kuasa 3....aku x dulik le dwang tu parent pd student yg dpt hadiah pingat emas canselor sekali pun....dwang takde etika dan xde kesedaran pd situasi semasa...aku rasa cam nk kasi taklimat kesihatan pd dwang masa tu jugak....grkkkk....



OH HATI--> jumpa cikgu sejarah aku yg dpt Ph.dnya....tahniah cikgu bahar!!! dh jd Dr. sekarang
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

11 comments:

Rozita said...

udah uper dokter je

ennieva fauzi said...

ko tampal sticker merah kat dahi dowang hehehe

en_me said...

macam doktor bedah tewww..

intan.dayana said...

itulah rakyat mesia neh.takde kesedaran.tp Once bile da terjadi pd Org2 yang terdekat baru mereka nak prihatin.

akak!!! nak face mask tu satu..!!!free eh.hekhek.

mama double A said...

soba jela ek?
diorg ni yakin sgt wabak tu x kan kene kat diorg tula masalahnya...

znurul said...

eeeeii geli aku dengo makhluk 3 orang tu..mmg sah2 tak skolah tu..

mamai said...

memang patut pun kau beri ceramah tentang kesedaran sivik dan kesihatan tu...mmg org kat malaysia nie kurang rasanya mungkin sebab subject sivik dah tak diajar di sekolah lagi sekarang nie

~wAniE~ said...

pengotor nyer org tu..yerkkkkk!!...saje je nk sebarkan virus d khlayak umum...

INTAN said...

KAK ITA
isk...mana layak..misi layak le...hehe

BEN
melampau kan dwang tuh...

ABG ME
ingat kata cam 'bedah'....tu nama mak daku...wakaka....

INTAN
nk face mask?..mari2 ada sekotak ni

CIK SYA
buang kahak atas tangan yg aku paling xleh terima

ZNURUL
anak dia....dpt anugerah emas NC tau....grkkk

MAMAI
aku malas nk kasi ceramah..kang ayat aku pedih menusuk...

WANIE
jgn contohi ye anak2

NaqeebLukhman said...

org melayu biasalah tu dah kena barulah terhegeh hegeh nak pakai macam topeng heheheee

U-jin said...

biase ler tu....selagi x kena....