Wednesday, August 12, 2009

selesai!!!

abg me sudah bising.....aku belum lunaskan tag katanya...yelah..ari tu aku poyo2 kata aku bangga dia tag aku...padan muka aku...wakka..mmg patut pun dia sound sbb aku x buat lagik...


bkn senang nk kena tag gan abg me yg itew itew...sbb dia x suka jwp tag...bila dia jwp..dan mengetag org pula, tidakkah ia 1 penghormatan.....kehkhe (abg me...daku membodekmu)


1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda.
- sbb abg me tlh modify gambo yg sepatutnya...daku kena copet dr pengetag beliau...hehe....DONE



2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini
1) beliau byk masuk kuiz kat TV...antaranya who wants to be a millionaire...
2) beliau suka ambik gambo, dan gambo2 yg d tempeknya sgt menarik
3) jika beliau ambik gambo sndiri n tempek d blog...sure xde kepala...hehe..
4) beliau suka sebut 'itew' 'amvoi' dan 'alahai'
5) beliau ada skuter...dan aku suka skuter..ahaks
6) anak yg bongsu nama yasir...n yasir sudah sesuai menerima adik...wakakakak


3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri
1) mkn koci
2) tgok tv (sambil mkn koci)
3) tenet
4) baca novel (sambil tenet)
5) mop lantai
6) sdg peknen anak ke 3 (ini adalah fakta)
7) pakai face mask (hobi baru sejak H1N1)
8) suka moto dan pnh merempit
9) suka ambik gambo...tp x suka nk upload...huhuh


4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka.
sbb ia agak special....aku jd agak kedekut n memutuskan utk x panjangkan award ini...keji kan..



-----------------------------------------------------------------------------

dah alang2 jwp tag...aku jwp sekali tag mamai utk aku bbrapa minggu lepas...beliau pun jarang jwp tag..dan julung kalinya menjawap.....maka, aku berbesar ati utk menjawap tag beliau


1. Bekas kekasih saya adalah
- tidak sehensem incik hubby sy...wakkaka


2. Saya sedang mendengar
- anak2 sdg bermain dan cuba menjadi otomen....


3. Mungkin saya patut
- suh dwang senyap skit sbb xleh nk fokus


4. Saya suka
- kalau dwang main secara senyap2


5. Sahabat-sahabat baik saya
- buat masa ni, sahabat2 baik sy adalah seuntai jemaah yg sering berada bsama d kala susah n senang


6. Saya tak faham
- kenapa org malu nk pakai face mask??


7. Saya kehilangan
- album yg mengandungi byk gambar lama dan seluar peknen...dh kena beli lain


8. Ramai yang kata
- "takutnya H1N1...dh ramai yg mati kan..." tp mereka masih tidak mahu memakai face mask


9. Cinta itu adalah
- tidak bersalah...yg bsalah org yg bcinta..kkdg agak keterlaluan


10. Di suatu tempat, seseorang sedang
- g beli makanan ...sbb isterinya x larat nk masak (incik hubbyku...wakka)


11. Saya akan cuba
- menjaga kesihatan diri dan kandungan sebaik mungkin


12. Ayat SELAMANYA membawa maksud
- ALLAH swt.....yg lain xkan kekal


13. Telefon bimbit saya
- xle canggih sgt.....tingin nk beli iphone cam abg me...ngeh2


14. Bila saya terjaga dari tidur
- kaki adik mesti atas perut sy


15. Saya paling meluat bila
- org x tepati masa...wei..masa tu kan emas?


16. Pesta/Parti adalah
- parti tapawer lebih berfaedah


17. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah
- yg kaler kunin masa iklan digi....erkkk....tu masuk kategori haiwan kan?


18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
- semua best dan ada ke'best'an yg tersendiri


19. Hari ini
- hari rabu.....x sabo nk tgu CSI-miami...new session...


20. Malam ini saya akan
- tido lepas tgok CSI


21. Esok saya akan
- pura2 rajin bekerja....


22. Saya betul-betul inginkan
- anak pempuan....tp..klu dpt anak laki juga, saya tau ada hikmah d sebaliknya


23. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini
- ketembaman sy makin terserlah


24. Pusat Membeli belah atau arked permainan
- bukan pilihan utama saya..elakkan berada d public dlm situasi skrg


25. Makanan barat atau Jepun
- sy suka makanan melayu tulen


26. Bilik yang terang atau gelap
- dua2 pun perlu mengikut keperluan semasa


27. Makanan Segera adalah
- x baik utk kesihatan...tp meggi sedap la


28. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
- "hey!!..kenapa abg duduk atas perut adik!!!" (jerit pd ilhan)


29. Siapa yang anda mahu TAG
- aku kan baik....xyah la tag sapa2......korang baca2 je sudah..hehe




OH HATI--> huh...lega!!!
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

10 comments:

en_me said...

n secepat kilat me ucap timekaceh akak intan yg tengah peknen tewww.. jaga diri baik2 noo..

NaqeebLukhman said...

selamat aku takkena tag kih kih hihik

Anonymous said...

hehehheee.....
dah abih dah csi.... aku cuak jer takut betul² H mati.. tp ada org dah bocor rahsia sblm ni pada aku.. cuma aku x anggap serius jer apa dia kata tu....

er.. nak tdo gak la.. ngantuk!

-zonaku y malas dah nk login-

Yunus Badawi said...

ko antara org yg paling rajin jawab tag. Aku tabik. Aku kalau nak kira hutang tag ni, buku 555 pun tak muat agaknya. Jadi kpd sesiapa yg bercadang nak tag aku lupakan aje hasrat itu hehehe

psst - kalau ko nak aku kopekkan koci, ko bagi tau aku taw. Sebelum ini kan ko dah tolong kopekkan utk aku ngeh3x

mamai said...

dua dalam satu terror kau yer..thanks selesaikan homework

intan.dayana said...

rajin nye lah akak menjawab tag ini.haaaa.

MOKCIK AZWA said...

Assalam Intan,

congrats kerana berjaya selesaikan tag dan tamatkannya sekali hehehe..

pasal jawapan no. 22 kepada tag dari mamai...mokcik doakan semoga akan menjadi kenyataan insyaAllah..mokcik dolu pun cenggitu..dah tiga power rangers sampai fobia nak peknen hahaha..anak ke 4 baru dpt girl.

take care ya.

Rozita said...

asyik pulak akk baca jwp tag tuh..

Faridrashidi.Com said...

Salam...

Semoga sihat saja ya tuan rumah.

http://www.faridrashidi.com/2009/08/13/al-fatihah-buat-ustaz-asri-rabbani/

INTAN said...

ME
tag le daku slalu ye..hehe

NAQEEB
bsyukur lah..hehe

ZONA
tu la...aku awal2 ada org bocorkan rohsia hasil skodeng kat spoiler...spoil betoi le

YB
tolong kopekkan 2 timba koci plzzzzzz

MAMAI
dulu time skolah...pemalas giler wat hwork..hehe

INTAN
rasa cam kewajipan gitew..hehe

MOKCIK AZWA
tima kasih...daku doa2 gitew le kak

KAK ITA
mujur baik ati xmo ngetag org..hehe

FARIDRASHIDI
tima kasih...