Saturday, August 1, 2009

HUJAN





aku suka semua karya YA (Yasmin Ahmad) ...aku tonton hampir semua filem beliau...semuanya ada impak yg tersendiri pd aku...


antaranya MUKHSIN yg amat berkesan d ati aku...ada suara sumbang yg kata, filem tu seolah2 menggalakkan budak2 bercinta...tp, mampukan kita menafikan...zaman kanak2 kita sungguh istimewa...dan tanpa sedar..kita bersahabat dan perasaan sayang timbul dlm hati...perlukan kita menafikannya?


Filem tu sangat dekat d hati..watak Orkid begitu bekesan....aku suka cara dia bermain dan berkawan...cara dia memakai suwar pendek...betul2 mengingatkan aku ttg zaman kanak2 aku....zaman yg sungguh menyeronokkan kerana aku benar2 menjadi diri aku...


aku sgt suka lagu keroncong hujan dlm filem tu...sungguh berkesan...!!!



OH HATI--> sedang menonton filem MUKHSIN d TV3 utk kali kedua....ALFATIHAH utk YA.....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

12 comments:

intan.dayana said...

suka juga tgk mukhsin.best.

p/s : intan smpai skang ni pkai shOrt.makne nye intan maseh kanak2 lagi kan kak?hehe.

Yunus Badawi said...

aku pun tengok jugak filem Mukhsin kat tv3 tadi sambil jaga adam hehehe

mamai said...

aku pun suka juga...

zino said...

zino ni jarang tengok cerita2 ni so tak tau le nak komen apa.. hehe

NaqeebLukhman said...

cerita disebalik cerita mukhsin tu lebih menarik heheheee

rynas said...

kehilangan pengarah yg ada identiti sendiri. walau siapa pun dia moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg salih amin.

~wAniE~ said...

peminat setia YA tu..hehehheh

@LiYaNNuaR said...

mlm td aku mmg nengok Mukhsin di TV3... dlm hati.. ada getusan...

"arwah dah takda baru thegeh2 nak siarkan filim arwah..."

mmg bseni sentuhan beliau...

INTAN said...

INTAN
akak pun sampai skrg masih pakai short....kanak2kah? heh

YB
ye je...aku rasa...adam main sorang....ko nipu..

MAMAI
ko suka apa?..mukhsin?....sgt menarik..tingat jaman dulu

ZINO
abg zino suka tgok citer apakah? bola pun x suka nengok..hehe

NAQEEB
d sebalik tabir kah?

CT
betoi...doa dia d tempatkan d kalangan org2 yg beriman dan beramal soleh...amin

WANIE
yezaaa

LIYA
kat astro rajin tayang citer dia even sblm dia ninggal....gubra gan sepet tu dh 28 kali aku tgok...

kayteeze said...

Kak tie suka tengok iklan2nya...sungguh istimewa.

xiiinam said...

keroncong Hujan juga sedang berkumandang di blog akak....

mama double A said...

mmmm mcm kak Intan ke orkid tu hehe...