Friday, July 31, 2009

ouch!!



dh 3 bulan kiranya muka aku bebas dr kosmetik....asalnya dulu...sbb aku rajin muntah...jd, aku x kose nk tempek liptik bagai....aku biarkan muka aku semulajadi gitew....


tp...

tp..

tp..


skrg..muntah dh kurang....selera aku nk berliptik dan berbedak sudah pupus...hari2 dtg keje dgn natural beauty gitew...kalau le beauty yedak......kalau x...hazab le org yg tgok muka aku ari2....mcm x mandi pagi pun ada...huhu...aku ngaku..sejak peknen aku selekeh....perfume pun x leh pakai...aku penin gan bau2an itew....



bkn le bermakna sblm ni...aku bermake up bagai nk dtg keje....tp sekurang2nya..aku tempek bedak, pakai liptik ...tu je pun aku pandai...skurang2nya muka aku xle pucat beno..



skrg ni...udah le pucat lesi....bibir aku lak duk kelupas dgn agak kronik....tangan aku ni..gatai je nk tarik kelupas tu...berdarah2...huhuhu..hazab u olls...pedih gilerr...



kang aku nk g cari lip gloss...aku harap lip gloss itew tidak menjadi projek gajah putih...d beli2..kendian x makei...huhuhuh....



OH HATI--> sep duit...xyah beli perfume...liptik gan bedak..huhu
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

14 comments:

Rozita said...

cantiknya bibir..sape punya tu?
tu dugaan org mengendong..
pasni ko lipstik ler balik tebal2..
merah lagi youuu...auwww si mulut merah giteww

kenari said...

Intan...mmg asyik mahsyuk leka menarik kuping bibir yg ngelupas, pastu brdarah terasa masin2, pastu pedih ouch!! bila dh kering terasa kuping ada semula...affiessi

Yunus Badawi said...

Natural beauty lagi menawan....

intan.dayana said...

akak..ape kate bajet untuk beli pepium tu akak salurkan kat intan.hehe.

@LiYaNNuaR said...

alahai... ciannya mak buyong sowang nehhh... takpe ler... kalo dah mudarat... takyah pakaii... natural biuti itu lg biuti, noksss...

mama double A said...

kak Intan nak dpt baby gegirl x?
hehe... sya klu lu wktu auni malas nak melawa... tp waktu adam n skang ni hehehe komain nak ber makeup sampai hubby perli make up ni utk abg ke org lain hahahaha

tp x taulak kok keluar nnt boy huhu

benludin said...

tepek la gambar tanpa mekap di blog ini..pasti blog in berseri2

mamai said...

pedihnya....aku dapat rasakan mmg tak suka kalau bibir mengelupas nie hilang nilmat makan

rynas said...

uhhh nak dapat baby girl lah tu Amin. org kata kalau baby girl mamanya mmg serabai mabai...tak berseri langsung

Riezal said...

ohh camtu rupanya bila peknen.. hang nak aku tepek.. timon dak kat mata tu.. sapu bedak sejuk pastu tepek timun kata mata.. musti fresshh :)

NaqeebLukhman said...

saya sokong YB... hehee

U-jin said...

uit..baby boy ker...sbb haku peknen mmg suka melawo2 ni..sampai dah nak due pong sempat beli baju pegy lagi...kemaruk tul...pastu padan muko..pakainye sekali...hasilnye 3-3 anak daro

zino said...

liplap balik la lepas ni ya hehe

INTAN said...

KAK ITA
anggap le bibio sy suatu ketika dulu..hehe

KENARI
kan..tangan ni mcm x dengar kata langsung...suka lak tgok darah kuwar kat bibir..

YB
ko x tgok muka aku lagik..hehe...

INTAN
voleh....voleh.....voleh blah...ngeh2...

LIYA
tp rupa aku dh mcm org x mandi pagi..huhu

CIK SYA
huihh..ko mkn garam x tadi?..harap masin mulut ko..amin..

BENLUDIN
ko dh bersedia ke nk mimpi ngeri nti?

MAMAI
mmg...tp tangan ni pun...asyik nk mengopek bibir le fulak..tabiat x baik

CT
haha...doa kan le T....tp..tp...klu dpt laki pun aku redha kan..

RIEZAL
hg nk buat cmtu kat aku waktu pejabat ke?

NAQEEB
sy sokong anda!

UJIN
hahha...ntah le weh....daku terima dgn ati terbuka

ZINO
qado gitew abg zino