Thursday, July 23, 2009

langsai utang tag

sbb aku x suka berhutang....maka, berdikit2 aku cuba langsaikan utang tag yg ada dlm list....


tag dr zueAzman

1. If you can be an animal, what will u be?
  • aku bahagia jd manusia....perlu ke nk jadi animal fulak....

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?

  • isk...dosa weh merompak bagai...tidak tidak...aku xmo jd perompak

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?

  • tiba2 imaginasi aku rendah....mungkin sbb aku lapo...maka, aku xleh fikir...huhu

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?

  • lalu ke lagik nk mkn weh time2 kritikal gitew?....huhu.....fokus pd amal ibadat jelah...

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?

  • bunuh membunuh ni dosa beso kan?...isk....xyah lah....klu dia jahat pun..bio tuhan yg balas

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?

  • sukar nk buat pilihan.....esok2 aku bg jawapan voleh?

7. If you can date celebrities, who is that person? why?

  • selera aku rendah je weh...selera org kampung....gan FIZZ FAIRUZ je...wakakka

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

  • ni pun xleh jwp secara spontan....kena bg masa bbrapa ari ni pikir...hehe...

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why

  • xyah le tag sapa2.....wat susah2 nk mikir je....


------------------------------------------------------------------------------------------

tag dari intan.dayana




1. Copy award di atas dan letakkan di blog anda

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award neh.
  • sgt comei...cute miut....(mungkin org nama intan d takdirkan begini..wkakaka)
  • aku lahir 1/4...dia lahir 2/4....wah wah wah....
  • masih ke sekolah....hehehe....budak lagik...tu je beza gan aku...hehehe
  • sgt riang dia..spt kanak2 ribena....sama spt aku suatu ketika dahulu..ahaks
  • baru pas abis praktikal....ramai peminat misteri nusantara...hehe

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta @ hobi sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
  • tgh peknen anak ketiga
  • x suka masak....tp suka ngemas
  • daku anak manja....so?...xde masalahkan
  • aku suka baca novel....kak su....sy suka karya akak...!!!
  • pnh jait manik kat baju raya taun lepas...pertama dan terakhir gitew...
  • aku suka berambut pendek...2 3 bulan sekali, harus potong okeh
  • pnh masak kek...perh...sila kagum
  • paling pandai masak laksa...wakkakaa....gilak perasan
  • sgt tidak suka makanan barat dan jepun...suka melayu saja...hehe
  • daku ada rangkaian jemaah yg sudi mendengar keluh kesah setiap hari

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.

x perlu kot..menda ni dh lama....


-------------------------------------------------------------------------------------


tag dari fizan

1) Anda rasa anda hot?
- slalu rasa hot....tp since ada kat opeh...xde le hot sgt...ada aircon....nyaman....
- buat masa ni xde hot kat sapa2.....org x kacau aku...aku x kacau org okeh...


2) Upload gambar kegemaran anda



3) Kenapa anda suka gambar ini?
- semestinya suka....tu gambo org yg paling aku sayang....gambo mak gan abah yg dh berusia lebih dr 50 tahun....sungguh2 bererti dan bernilai...



4) Bila kali terakhir anda makan piza?
- piza hut ke?...bbrapa bulan lepas ketika masih berselera....tp baru2 ni aku ada beli piza AMAN..kat psr mlm...


5) lagu terakhir yang anda dengar
- KURENOKO NO TANGO

6) Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
- buat pengesahan 'salinan d sahkan benar' student yg hampir mencecah 70 keping


7) Selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?
- aku suka org panggil aku INTAN...(ramai yg x tau..INTAN bkn nama sebenarku..hehe)

8) Rakan kesayangan tag seterusnya
1) fizan
2) aidaroha
3) Jelitaayu
4) ainal
5) siti zack
6) benjy


9) Siapakah no 1 kepada anda
- kwn maya yg kendiannya menjadi kwn realiti...dia sungguh ngetop dan byk persamaan jiwa dgn aku...


10) bagaimana pula dgn no 4
- masih seorang kwn maya yg sudah bertukar menjadi kwn realiti...pd aku...dia ni sgt optimistik dan sentiasa berusaha nk majukan perniagaan...

11) katakan sesuatu ttg no 5
- kwn yg aku kenal sejak 12 tahun lepas...perwatakan 100% berbeza dgn aku dulu..tp kami sgt akrab dan ngam..x semestinya org seperwatakan akn jd kwn baik kita kan...

12) Bagaimana pula dgn no 3
- Akak ni juga asalnya adalah akak d alam maya sblm kami berjumpa secara realiti...dia bleh kasi nasihat bila d perlukan...


13) Siapakah no 2
- kwn maya yg aku kenal lebih dr 3 tahun...nampak spt kecil..tp dia sgt tabah....sgt cekal dan berfikiran matang

14) Bagi pesanan anda untuk org no 6
- ben...kehidupan mmg rumit...adakalanya...kita ingin jd spt org lain kerana menyangka kehidupan mereka bahagia...tp, kita tersilap kerana kebahagiaan adalah sgt subjektif dan terpulang kpd individu utk mentafsirnya....ko tau aku syg ko sbb ko kwn yg terbaik yg pnh aku kenal...aku sentiasa doa ko bahagia ben!


---------------------------------------------------------------------------------------------

tag dari liya


Rules tag ini adalah seperti berikut :-

[1] Upload 3 keping pic "candid yang wow~!!" adooo
[2] Describe it
[3] Tag rakan-rakan yang lain... berapa orang takpa katanya, ahaks!!


naya betoi nk jwp hak satu ni...aku x byk gambo sndiri..tambah2 gambo candid....januh aku godek....terjumpa jugak..nasib la....




gambo 1st gan 3rd masa g langkawi...kat atas gunung mat cincang (ke mat jinjang?...iskkk)......aku langsung x perasan staf aku duk candid gambo..mujur le senonoh....i malu tau....balik2 tu...tgok cd yg dwang distribute...terpandang gambo candid aku ni...klu x senonoh...aku kasi review teruk kat budak tu..lantok situ..hehe...


gambo 2nd tu..masa g gader2 geng penang....akak fizz yg cute tu..bagus je duk candid gambo aku....sekali lagi, mujur berjenis..klu x...jgn harap aku nk tempek kat sini kan..wkakakak


nak tag sapo?....korang buat la secara sukarela n sukati...aku malas nk tag sapo2...hehehe..klu rasa nk buat..buat aje....sgt2 d alukan..

--------------------------------------------------------------------------



OH HATI---> peh....selesai sudah...bahagia rasa..mcm baru pas siapkan assigment ....huhu





Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

12 comments:

Rozita said...

kebanyakkan tag udah di buat~
ni kira dtg jenguk & baca aje lah eh? :P

ennieva fauzi said...

Tan...terharu giler aku baca tag ko nih, meleleh air mata sekali air idung aku ni huhuhu...

I LAP U....TANNNNN

mamai said...

aku masih ada utang tag yang tak selesai huhu aku tak pandai. tapi aku rasa macam nak bagi kau utang ajer

mamai said...

aku masih ada utang tag yang tak selesai huhu aku tak pandai. tapi aku rasa macam nak bagi kau utang ajer

ibu_umairah said...

mak aiiii banyak nyerrr hutang!!!!!!.......TP SIAP juga akhir nyaaaaa

znurul said...

geng, aku jatuh yang nombor verapa?uhukkk uhukkk...

xiiinam said...

Hi....hi...hi...




ckLah jarang jawab tag....
Sebab banyak sangat cerita menunggu giliran wajib tayang....



hiksss..

Yunus Badawi said...

Rajinnya ko jawab tag. Tahniah. Nanti kalau aku ada tag aku tahu sapa aku nak tag hehehe

INTAN said...

KAK ITA
ha'ah...saja mengetag org yg dh buat..hehe

BEN
lap u ben

MAMAI
utang kena langsai weh..dosa nti..hehe

IBU_UMAIRAH
tu la..rajin beno dema mengetag aku..hehe

NURUL
ko no 7...hehe

KAK LAH
kak lah mmg padat gan stori..hehehe....

YB
sampai ati ko dera org peknen

~wAniE~ said...

lame diri ini x di tag tau..kalo kena tag pn wanie x buat..

zino said...

rajin nya intan menjawab tag....ni perkara yg tak pernah zino lakukan hehe

@LiYaNNuaR said...

wahh... sgt kagums... gigih ko langsaikan utang2 ado... hehehe