Friday, July 17, 2009

alkisah

4.30 ptg (khamis) : incik hubby sampai kat opis aku....nk ambik aku balik...since awal..aku suh dia masuk bilik lepak dulu....


5.30 ptg (khamis) : siap2 nk balik...masuk keta...start ...keta gegar2....x idup....try berkali2....gagal....incik hubby dgn gaya macho (tp hancor) mengodek apa yg patut....mcm teror...har har har....


5.40 ptg (khamis) : masih gagal...tipon mekanik yg biasa repair keta...."ok ok..org gua dtg lagi 1/2 jam..." perh...belengas le nk tgu....


6.20 ptg (khamis) : masih x sampai2...sesat kot....ingatkan org melayu je slalu wat janji melayu...org cina pun sama...haiyakkkk....tifu punya olang...


6.30 ptg (masih khamis) : baru sampai....mula mengodek...kelenting kelentung.....start engin...gagal....cuba lagik...nampak gigih cina ni wat keje...x putus asa...


7.30 mlm (khamis) : aku masuk bilik...sembahyang dulu la....mintak doa....


7.40 mlm (khamis) : cina makenik kata...tinggal dulu keta..esok dia mai tgok lagi apa prob...ok...sattle 1 bab....yg x sattlenya....kami nk balik camne....jauh weh umah..klu jalan kaki, pagi esok lum tentu sampai (aku tipu)


7.40 mlm (khamis) : incik hubby kata...mintak tulun along la...suh along mintak tulun kwn dia yg ada keta tuh...tulun bwk kami balik....along kata ok....tp tgu sat.....depa nk bukak posa....kui 8 gitew....


8.00 mlm (khamis) : tgu depan pintu opis bahagian luar....dekan kuwar...perhh..terkojot aku...ingat sapa mlm2 ni...aku tgu dekan offer guna keta jabatan ..tp impian hancur..berkecai...lagi pun ..aku ckp....anak sedara aku mai ambik...huhuhu....


8.20 mlm (khamis) : mak aih...lamanya budak2 ni....bkn tmn pekaka tu sebelah je gn tempat keje aku....adeih...naik keta sorong ke hapa dwang ni skit punya lama baru nak sampai...


8.30 mlm (khamis lagik) : nampak keta viva berenti depan jln..."depa ke abah...?" aku tanya sbb x pasti dan gelap...."klu bukan depa pun..kita masuk jelah buat x reti..."....ceh.....dia masih nk melawak d saat aku kebusukan sbb seharian pakai baju batik (baju kurung moden)


9.00 lebih2 (khamis) : baru sampai umah....sgt letih dan mencabar....esok pikir lain nk p keje naik apa....


" tu la mama...org suh tukaq keta xmo...." nampak...aku jugak d salahkan....

"tu la abah...org suh juai moto abah..kita beli keta satu lagi abah xmau..." ahaks...aku suka ayat ni....sure muka dia pink sbb x puas ati aku sentuh bab moto dia...

maka, td pagi...kami g keje naik moto jerangkung jugak.....aku x hepi sbb pembonceng lebih tinggi dr pemandu...aku rasa mcm nk terpelanting...peluk kuat2 pun masih xde kesan (ahaks...) pastu..aku jd gabra tiap kali dia nk cilok...aku takut handle moto tu sangkut d celah2 keta....hohohoh...






OH HATI--> dlm keadaan terdesak..moto yg handlenya lebih tinggi dr kepala pemandu ni ada gak manafaatnya...wpun aku x berapa hepi dgn 'dia'..hehe..oye...keta dh siap...jgn tanya rosak apa...aku x tau nk cerita....wahahhaa...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

14 comments:

pusat said...

stabil ke handle tu?
dah le naik bertiga....

intan.dayana said...

wahhh..intan suke tgk mOtO tuh..tingin nak bwk.akak,pinjam sehari bule..?hekhek.

izman said...

dugaan!

@LiYaNNuaR said...

x penah pon naik moto camtu... hohoho

benludin said...

kena perkenalkan moto jenis tu kat mat rempit

Mr PenyuBiru said...

lepas turun dari motor tu, tangan hubby ko camne? tangan still terangkat cam pegang handle lagi ke? hehe...

mama double A said...

cobaan... hehe lame sya x naik moto...

n smpai skang hubby x caye sya pandai bawa moto kikiki

en_me said...

tong gas empat bijik teww watper.. hmmm

kiranajoe said...

ya allah..ngeri nyer naik moto masa peknen...laki kiter sama la ciktan, leh jadi geng wild hog!

Anonymous said...

aku mengalami perkara yang sama keta tak boleh start dah puas mekanik repair still tak leh....sekali datang pak guard suruh check minyak..
hehehehe sekali minyak abis mana keta nak boleh start

Rozita said...

hahhaa akhirnya berjasa juga 'si tgn panjang' tu kat ko ek..

Mak Su said...

oldies :)
pheewiitt

xiiinam said...

....nak lah motor macam tuuuu....

INTAN said...

PUSAT
naper lak x stabil..ada moto yg lagik jerangkung handlenya

INTAN
klu tanya akak...ok je...ce tanya pokcik tuh..heh

IZMAN
sabo jelah

LIYA
meh le naik..aku bwk

BENLUDIN
x panggil mat rempit dah le sbb xleh nk rempit

PENYU
elok je..mcm normal..hehe

CIK SYA
tunjuk le skill kat dia..hehe

ME
ntah le abg me tew....mmg ada kat situ...pokcik tu parking situ

KIRANAJOE
eh...dulu masa peknen sulong...akak bwk moto sampai ckup bulan dek..alhamdulillah tarakpapa

ANON
aku suspen jugak takut minyak abis..hehe

KAK ITA
slalu dia berjasa...sy je xmo iktiraf..hee

MAKSU
pweeeiiittt

KAK LAH
mari lah beli..leh joint konvoi..