Sunday, October 11, 2009

PINGU...



kawan2.....usia kandungan aku sudah beranjak 6 bulan....masih tinggal 3 bulan utk d lalui....adik mcm sgt tidak sabar...gelojoh tahap petala 8....dia rungsing sbb baby dia x kuwar2 lagik....."kenapa lama sgt..perut mama dh besaq dh..."....aku x reti nk jwp mcm mana.....aku suh dia tanya abah dia...kih3....



masa bulan posa...berat aku maintain u olls....kiranya kandungan ketika 5 bulan adalah sama beratnya dgn kandungan d kala 4 bulan...sbb aku gigih bposa agaknya....



tp....bila lepas raya...aku dpt rasa sgt berbezaannya.....bila depan cermin....rupa aku dh saling x tumpah cam pingu....terketek2 gitew...mujur la tutur bahasa aku masih boleh d pahami...x mcm bahasa pingu....perut aku dh boyot dgn jayanya....sudah tidak berhemah lagik...keterlaluan besarnya....



maka, makin ramai org2 opis yg BARU terperasan aku peknen...terkeliru aku...dr 3 bulan lagik aku dh mula memakai baju peknen...xkan dwang x perasan..nampak sgt xde sapa yg prihatin pd perubahan diri aku..pasrah....huhuhuh






OH HATI--> ada staf yg berselisih dan patah balik lalu btanya..."erkkk...puan ni mcm ada apa2 je...." sambil mata menyorot ke arah perut....."sy dh 6 bulan peknen....lagik 3 bulan je nk beranak..." jwp sambil sengeh2.....huhu....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

19 comments:

NaqeebLukhman said...

pingu pingguu... tuuttt tuttttttt

hehhee

errk betul ker ada yang tak perasan... mungkin dorang terlalu sibuk bkerja dan dia tak nampak apa yang dia lihat... huhuhu

Yunus Badawi said...

teruknya org opis awak tu.
Kat tempat saya jgn kan peknen, dtg bulan pun mereka tau ngeh3x

mamai said...

harap kamu dapat baby yang sihat tiga bulan tak lama tu kejap ajer....babay girl or boy dah scan ker

ONE ZABA said...

dalam rumah kalau ada baby menang best...

@LiYaNNuaR said...

sungguh pandei mu menyimpan rahasia.. kalau tahu masa jumpa kat USM rituh ko dah peknen... haruslah lagakan perutku ini... mana tahu kot2 tjangket kan... namun, rahasia sudah tak mjadi rahasia lagik... kerana yg boyot iteww tak dpt disembunyikan lagikk... noksss.. windu gilossss... bile due?? ade rezeki, jumpe lg ujung tahun nih ye... ketika itewww... haruslah ko makin pingu kans... hehehe

pssssst.. cumel perottt..

Tie said...

Alhamdulillah... dah comel pun perut Intan, ekekeke.....

Masa ni, tak payahlah nak pantang2 bab makan tu. Kang bila dalam pantang, baru menyesal !

mama double A said...

hehe sya lum pakai baju preggy lagik...

23 weeks... ramai yg lum perasan gak perut kecit tp lbh bsr dr dulu2 la huhu

hope kite sama2 slamat....

Ernie said...

macam mana nak nampak awak mengandung sebab badan awak kecik hehe..
masih boleh pakai baju kurung tu...

fae said...

comeinya perut...dan2 daku rasa tingin lak nak mengandung lagi...hehehee.

Rozita said...

cutenya tengok ko ngan baju tu intan,..
embrio akak tak jadi ler hahahah

kabussenja said...

patut laaa... pmbawakn budak rupenyer... diam-diam aje yeh... tahniah la... sy br je tahu... isk isk...*tibe2 teruja nak dakap baby* pe maknanya...???

intan.dayana said...
This comment has been removed by the author.
intan.dayana said...

wahhhh~ perut akak dah besau lah..hehe.

MOKCIK AZWA said...

wakaka..tingat kat boss mokcik..dia memang dah tahu mokcik peknen masa tu still dia tegur.. "betul ker awak ni pregnant? Tak nampak pun perut tu." walhal mokcik dah pun 5 months masa tu.

takper intan...dorang tak perasan tu maknanya intan menten..tak naik banyak. Lepas raya banyak makan kuih raya gaknya tu yg terus kenampakan perut tu hahaha..

Mak Su said...

eh... maksu tak pasan pun... huhuhu

INTAN said...

naqeeb
sapo lah d daku d sitew....perut boyot pn org x nampak..huhu

YB
dasatnya tahap kepoci org opis ko...mesti ko pun 2x5 kan...kui3

mamai
tiap2 kali check akn scan....jantina d rohsiakan sehingga sampai waktu..hehe

1ZABA
mmg best kan...letih balik keje pun jd segar balik...

LIYA
laga perut bulan 12 ni le...time tu sure keboyotan aku tahap kronik..moga2 ada jangkitan embrio akan berlaku kelak...hehe

INTAN said...

KAK T
mmg daku x pantang kan..belasah selago boleh..hehe

CIK SYA
baju kurung daku byk xleh pakai beli ready made...saiz S....baju bleh...tang kain mmg fail...hehe

ERNI
idak jugak kecik...cam anak gajah dh ni..hehe

FAE
cepatlah...kuota hg kn ada lagik

KAK ITA
tapi akak lega jugak kan...hehe

KABUSSENJA
heheh...dh buat pengumuman ari tu...

INTAN
udah boncitttt

MOKCIK
betui...mkn sungguh sampai perut terjojoi pas cuti raya...hehe

MAKSU
x pasan daku peknen?..huwaaa...sampai atiii

en_me said...

ghitewwww.. ehehe

ekhalidah said...

mana ada mcm pingu ... comeyler org ngandung skg ni ... baju pun cantik cantik boleh berfesyen bagai