Monday, August 24, 2009

menu berbuka

masuk ari ketiga kita posa kan...alhamdulillah....aku masih OK...keriok keriek perut tu...adat le yedak...klu x peknen pun..mmg perut akan bunyi....Ilhan pun masih btahan....masih gigih bangun sahur...cuma, klu siangnya dia nampak adik dia mkn nasik+telur...kang bbuka...itew le yg dia nak...klu nampak adik dia mkn meggi...meggi le yg dia nk masa bbuka...hehe..lawak ilhan...



since posa pertama dan kedua adalah ari sabtu dan ahad yg juga adalah cuti...aku pun TERrajin le memasak...simple2 aje....itew je kepandaian aku..masak lauk simple...hehe....yg x simple aku x pandai....kang masak takut hancusss....udah le posa xleh rasa....klu rasa ujung lidah..udah makruh pulak...hehe..maka, aku x yakin pd diri sndiri...


hari pertama tuh, cam tingin nk mkn pecal...kat penang ni...xde pecal....pecal yg d namakan pasembor ada le...memandangkan nk buat pecal adalah sgt senang...sbb main rebus je....maka, aku nekad utk buat sndiri je...klu rebus2 pun xlepas...wat malu je kan..hehehe....kata budak KELANA....klu g camping, kena masak bagai...kih3

hari kedua tu.....cam nk mkn ketam....pnh dgar mitos psl org peknen x elok mkn ketam?...katanya...esok anak yg kuwar..udah xleh duk senyap....mcm ketam...nk merayap je.....aku anggap tu mitos je....cam x logik dan x relevan langsung....maka, wpun jenuh cari daun kunyit xde (cam x best lak masak lemak x letak daun kunyit), jadik le jugak ketam masak lemak cili api yg x pedas sbb mengambil kira anak2 yg nk mkn sama....





OH HATI--> ari ni udah koje...sempat balik masak nasik ajer....

15 comments:

  1. Yes aku first!

    Lauk ketam tu buat aku lapar walaupun nasi sahur aku ni belum habis turun rasanya hehehe

    ReplyDelete
  2. amboi intan sedap2nya menu berbuka tu, seafood smuanya. tapi goreng ikan bilis tetap top favorite sy

    ReplyDelete
  3. salam kak..

    perg!!!! sedap betoiii

    ReplyDelete
  4. mcm bes je kn..dh la bc n3 nie d kala waktu pg n mata thp ngntok sgt nie..dugaan sungguh..hahahaha

    ReplyDelete
  5. Okay.gmbr ketam dan udang itu sgt membuatkan nafsu tercabar!!! wahhh!! sgt sedap~ nk mknlah!

    ReplyDelete
  6. meleleh air liur tengok pecal ko INTAN..
    i like..i like

    ReplyDelete
  7. Oooo...kak tie suka percal ! Hmm..semua benda makan, kak tie suka, hehe...

    ReplyDelete
  8. owh..itulah ketam ngan santan sekilo tu ekk??? sodappppp....

    ReplyDelete
  9. ketam sehhh... tlior la pulakkkk...
    td bebuka udang gaks... sama beso jerk... hehehe

    ReplyDelete
  10. oh nasib baik aku buka n3 nih tgh malam huhuhu kalau tidak kompem
    perut ku menyanyi lagu JLo hehehehehe


    er.... YB ,aku nak last pulak huhuhhu

    ReplyDelete
  11. YB
    sokmo gitew...hehe

    KENARI
    dah nk masuk 5 bulan sy stop mkn seafood sbb alah..ni baru mencuba balik...hehe

    YAN
    nmpk sedap dlm gambar..tambah2 bila posa

    WANIE
    ko anggap best..mmg nampak best...anggap lah x best...hehe

    INTAN
    sila sila

    KAK ITA
    kita mmg suka pecal kan...

    KAK T
    hahah...patut le kak T terror masak

    ERNI
    sbb bulan posa..tu nampak sedap

    KAK IDA
    cendol akak tempek lagik sodap

    ZUE
    yup...angkara itu le umah aku byk stok santan

    KAK LAH
    slrupppp

    LIYA
    asyik sama menu je kita nok

    NAQEEB
    tektik yg bagus

    ME
    alahai

    ReplyDelete

org yg cantik dan tampan...mmg AKAN komen d sini