Thursday, October 30, 2008

baby baru

faezah selamat melahirkan anak keduanya 2 hari sblm raya...wah....dah sepasang anak dia......aku agak jaki...ahaks......setelah berkali2 perancangan nak melawat cansel atas sbb2 taknikal.....akhirnya....aku singgah jugak rumah dia balik kerja tadik...


aku lupa lak nama dia...SHAHRUL apa ntah....FARIS kot......very the comei...aku suka cium...bau harum sangat...huhu..tiba2 aku rindu nak dukung baby lagik....wahhh...apa maknanya tuh...ahak ahaks...

ni lak faezah yg dm pantang 32 ari...wah...mcm sihat walafiat je aku tgok.....mcm x dlm pantang..bersih je muka...klu aku dlm pantang sure comot giler....wakakaka....





OH HATI---> suka bb...ahaks
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

gift dr LONDON

aku amat suka klu kwn2 ke luar negara ni..maklum le....nak harapkan aku.....ntah abad keberapa masihi le baru merasa jejak kaki ke oversea ni...ahaks...bila kwn2 ke luar negara..merasa le aku gift dr luar negara...ahaks..

kak mery baru balik dr london.....dia kasi menda ni.....ahaks...

memandangkan antara ahli jemaah...aku org 1st yg pilih....aku pilih yg tercantik...jgn jeles ahli jemaah yg lain...ahaks...



OH HATI ---> kak mery...g oversea slalu ye!!
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

kempen hijaukan opis

ada 3 pokok bunga dlm bilik aku...salah satunya aku dh bela sejak hampir 3 taun yg lepas (sejak dr HR lagik)....aku suka tgok pokok2 ni dlm bilik aku...rasa nyaman gitew......nak tanam pokok secara normal kat rumah pemalas dan penyegan.....so....main gel2 je...xyah siram2....hahahah...dasar pempuan pemalas....

pokok ni...imah yg kasi....time dia nk transfere dr HR ke kampus lain...dia kasi sekali gan bekas....sepatutnya ada 2 ekor anak ikan dlm ni...tp imah yg gedik masih berhutang..aku tuntut sampai skrg anak ikan...dia x kasi2 lagik.....

pokok ni le yg aku bela sejak dr HR lagik.....n bekas tu aku beli dr hani soraya...rm20 ke rm30...aku x pasti.....memula dia nk kasi free...aku x sampai ati....aku bayo gak kat dia...see, betapa mulianya ati aku...wakkakka

bekas tu...mak punya...aku hangkut dr Teluk Intan bwk balik penang..gan pokok2 sekali...heheheh....sengeh je mak aku....rela dlm terpaksa....ala mak...xkan berkira gan anak kesayangan mak ni kan...ahaks





OH HATI ---> bela pokok yg senang2 jerk
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

sepagian d opis

ari ni sebetulnya kami ada 5S....after renovation main office...mmg kertas2 berselerakan....amatttt!!!....so, kami putuskan nk buat housekeeping skit...sambil2 tu boleh juga buat duit (sbb jual kertas2 x pakai tu)...ari ni kami fokus pd main office...esok utk bilik2 pensyarah.....

staf semua kemaskan bilik interaksi yg kami gunakan tuk simpan kertas...aku lepak dlm bilik..banyak menda nk buat...sambil2 tu...aku buat 5S kat bilik sndiri.....banyak kertas dr HR yg aku hangkut masa transfere ke sini dulu...gedik betoi..konon2 ada nilai nostalgia le.....nostalgia pemenda....buat semak bilik je....

jom usha apa yg berlaku dlm bilik aku ari ni...

ntah kenapa lately ni keje aku mmg banyak....mcm2 hal...tp apa nak buat kan....dah nama pun dtg bekerja...cari rejeki halal....aku redha dan pasrah giteww...sbb tu la...aku mmg xdan nak update blog klu time keje ni....serius....mmg aku x de masa...saksikan betapa seleraknya meja aku.....aku ada sorang kwn (lalaki) yg meja kerja dia very the kemas.....aku x paham..mcm mana dia bekerja.....aku rimas plak klu meja kemas2 ni..bkn le maknanya aku ni jenis selekeh dan selebet....tp...aku suka meja selerak time keje...(lambang aku banyak kerja gitew...ceh)

tp dlm pada tu...sempat gak aku rembat 2 novel...ni bekalan tuk weekend ni....kelmarin sampai, tp aku masih x berkesempatan nk menyelak..apatah lagi membaca......tunguuuuuuuuuu!!!



OH HATI ----> ok le tuh (gaya saida)
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Wednesday, October 29, 2008

sampai ati korang

ingat x...aku penah buat 1 entry n tanya pendapat korang...apa aku nk beli gan duit raya aku......lepas korang kasi buah pikiran yg semua bernas dan menyakinkan......aku buat lak 1 lagi entry n bgtau korang yg aku dh beli dh 'menda itu' dgn duit raya aku tuh......aku mintak korang teka...klu berjaya aku kasi adiah...

aku x pasti samaada korang mmg jenis yg x suka pd adiah...ataupun korang mmg menemui jln yg buntu utk meneka....ataupun korang malas nk taip...atau korang kesian kat aku nk kena bg adiah kat korang...ataupun korang x notis pun entry tu...ataupun tidak satu pun d atas...tp yg nyata....CT je yg menyahut cabaran aku tu dgn penuh ghairah.....(wpun jwpan CT x tepat akhirnya....patutnya aku kasi adiah jgk kat CT sbb menjadi satu2nya yg respon pd soklan aku...wkakakak)

ok la.....biar lah aku berterus terang...ni lah menda yg telah aku beli menggunakan duit raya aku taun ni....


handphone?....salah la...ce usha dgn lebih gigih........

ye......kemera digital sebenonya.....hahahha......situasinya begini.....kemera lama...aku jual pd SIL aku dgn harga adik badik je (RM200).....kemera baru ni....RM699 reganya...duit raya aku RM460 kan...aku tambah skit2 je....then pasang cover kat lanse .....

aku puas ati ssgt gan prestasi kemera yg baru ni...sbb dia ada AI (auto inteligent)....klu manusia ada auto inteligent kan bagus.....kiranya..dia x perlu d set kan utk apa2 situasi....cth...klu nk guna MICRO ke...night mode ke...anti shack ke..anti blurr ke....tak yah set apa2...bila kita tekan AI ni...dia akan auto set.......kiranya..kemera ini amat2 lah friendly user....



OH HATI ----> amat bahagia...ahaks
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

software baru

smlm.....bila aku langkah kaki masuk ke entrance office, aku tgok ada org tgh set up kaunter.... nak jual apa lak ni?...aku tanya dlm ati.....aku abaikan mamat2 yg tgh berkemas2......

hampir tgh hari...bos dtg dgn menjijit pemplet .....aku usha dan baca.....OOOO....ada org jual e-kampus kat lobby aku tu...aku follow bos n drop kat kaunter tu...

gedebuk gedebak gedebuk gedebak (sesi soal jwp)...aku terus simpan niat nak beli...RM80...worth it aku rasa utk manusia spt aku...tatabahasa dan pemilihan ayat samaada english atau BM aku sebenarnya mengalami sedikit krisis....aku rasa....e-kamus ni akan banyak membantu makluk tuhan bernama AKU ni....

sambil tu...aku request kat bos utk beli software ni utk d install kat pc opis.....sambil ckp tu..aku kelip mata berkali2 (ala2 manja)....dia agree...."satu kat pc i....satu kat pc u....satu kat siti......kita beli 3" ayat bos aku sambut dgn mata yg berkaca....wakakakka....kuwar bunga api dr bijik mata itam aku....tanda aku sungguh gembira

dgn itu aku rasa amat lega....1 aku beli utk d install d laptop aku..banyak keistimewaan e-kamus ni...antaranya dia boleh check word in BM (mcm BI tu...klu silap word tu akan ada underline merah bwh word tu)

ni cover dia......original tau...x main cetak rompak...ahaks

cd bersama manual...ada serial no sekali utk tujuaan registration

ni antara kamus2 yg ada......aku suka...leh jugak check utk pronounce klu x pandai nak sebut




OH HATI ----> BM aku x bagus mana...tatabahasa tunggang langgang...kkdg aku musykil..mcm mana aku dpt A utk BM masa STPM
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Tuesday, October 28, 2008

rindu laksa makcik SamROCK

incik hubby kalau dh ke feringgi...sure ajak aku ke kedai makcik laksa kat pantai Samrock tu...ntah tang mana la sedapnya....dia siap ckp..kat penang ni..ada 3 tempat je laksa dia mabeles.....

1) laksa pokok gajus kat lik lau
2) laksa pakcik hamna kat umah sewa masa bujang dulu
3) laksa makcik samrock....

lepas dia ckp...aku wat muka merajuk gedik...laksa aku buat x sedap ke?...terus dia karang ayat memujuk......

"sedap la..mama masak sure sedap..ni org kata yg kedai masak..."...yo la...yola.....puji la makcik laksa samrock tu..huh...telajak perahu bleh d udur...telajak kata...mmg aku merajuk..huhu

so..ptg sabtu....lepas sesi bengkel..dia ajak aku ke pantai samrock utk pekena laksa makcik.....hampir setaun jugak x kesini....malangnya, kedai makcik dah takde.....ada kedai lain...aku berkira2.....anak makcik tu punya kedai kot...apa jadi kat makcik laksa?...jangan2 udah kembali ke rahmatullah....(iskkk.....mintak2 mulut aku x masin wpun suka mkn garam..)....

tp..dh alang2 kesini..pekena jelah laksa apa yg ada......nak wat mcm mana kan?

ni la laksa kat pantai Samrock...aku rasa..laksa aku masak jauh lebih sedap...wakkakakak

view pantai dr arah gerai laksa....time ni..dh hampir maghrib dah ni...



OH HATI ---> mana kan sama laksa buatan sendiri
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

gambar sekitar night market

x banyak gambar yg berjaya aku ambil....reason?.....ilhan sakit perut bila baru berjalan beberapa minit.....terus ilang mood....balik otel tuk dia qado hajat...

Holiday Inn beach side...view dr pinggir jln night market

antara ratusan/ratusan gerai yg ada yg sempat aku snap..sebelum tiba2 perut ilhan buat hal

walaupun dah lewat mlm.....suasana masih lagi meriah


kalau refer pd jam kat gambo tu...lagi seminit kui 12 tgh mlm..budak berdua ni asalnya dah tido masa aku habis sesi mlm.....gerak diorg bangun...sbb tu muka masing2 mandom je...sure tertanya2...pehal lak kena bangun tido g psr mlm ni.....masing2 malas nk jln...nak mintak dukung....nasib gak perut ilhan wat hal...nak yak yak tiba2.....klu x...sure sakit bkn saja urat betis..tp jugak urat tangan....




OH HATI ----> rasa mcm ngigau je jln time ngantuk
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Night market at feringi

Feringgi memang terkenal dengan Night market...biasanya sekitar 6 petang.....sepanjang jln (bermula dari hotel Park Royal) d penuhi dengan gerai2...suasana saling x tumpah mcm pasar mlm biasa...cuma bezanya....tiada makanan.....gerai d penuhi dengan brg2 perhiasan...CD/DVD....baju....xsesori....handbeg berjenama (tp x ori looo)...n mcm2 lagi la...mmg agak panjang....kira2nya kalau berjalan....akan rasa tekanan d betis sbb kelenguhan yg amat....(aku rasa ber kilo2 meter jugak jaraknya).....gerai di buka sehingga lewat pagi.....12 - 1 pagi aku kira....

tp..secara peribadi...aku rasa brg2 yg d jual tidak la semurah mana.....murah lagi kalau ke Lorong Kulit (femes d pulau pinang), malah...aku ada mengalami 1 peristiwa yg hagak kurang ajar dgn salah sorang peniaga..

"kasi kurang skit la antie...mahal sangat la...." masa tu aku nak beli shawl

" x boleh la....tu sudah kurang...u xmau beli xpa....tarak kisah punya...ramai lagi mat salleh mau beli......"

aku rasa hangin 1 badan.....dah la kureng ajo..kureng asam plak tu...tp itu lah hakikatnya d night market...sbb peniaga dia very the demanding dgn local...sbb diorg kalau berurus niaga dgn pelancong (Feringgi mmg terkenal dgn pelancong luar negara)...mmg takde tawar menawar...diorg le ketuk dgn harga yg luar biasa....



OH HATI ----> biasanya jalan2 cuci mata je....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

hitam itu menawan...

sebelum



selepas


akhirnya......aku berjaya memiliki warna kereta idaman (dgn kereta yg sama..masih MENGEMBARA).....aku mmg minat kaler itam...tp ntah tang mana silapnya...asyik beli keta kaler silver...akhirnya...dgn melaburkan sedikit wang....aku berjaya memiliki kereta itam metalik....



OH HATI ----> rasa mcm bwk keta baru yg sebenonya lama...ahaks
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

kursus datang lagi!!

mmm...ujung2 taun ni..mcm biasa...masa utk berbengkel dan berkursus....
ingat lagi last year...hampir setiap minggu aku berulang alik ke Feringgi utk bengkel...
sampai xpert dah aku nak cari hotel yg berderet2 tuh....

dan deepavali taun ni d sambut meriah d Holiday Inn...heheheh....jom layan sebahagian gambo yg ada sewaktu bengkel berlangsung

ni view dr bilik aku 210..betoi2 ngadap pool n laut....nasib le anak2 aku x meracau nak mandi kolam....lega aku!!

mlm tu.....sempat gak staf2 aku ni tunjuk bakat...menyanyi ....aku usha2 je..ak pemalu skit bab2 nyanyi depan audiens mcm ni..wpun dulu penah ambik paper public speaking...sbb aku sedo diri..sore aku x ckup buluh perindu...heheheh

bergambo gan PA aku (segan plak nk ngaku...wkakaka) dia mmg kaki posing....pantang tgok kamera.......td big boss ckp dlm meetin...."Haslinda..make use of ur own PA...other wise she have nothing to do"...ni respon dia bila aku ckp..aku selasa taip minit sendiri instead of suh PA taip

ni la taktik nk kasi budak2 ni duduk baik je kat dlm bilik....bwk PS 2...wakkakaka...

nampak x....bos aku dh giler pingpong......last2 balik bengkel..terus cari quotation nak beli meja pingpong.....ada satu game tu...aku partner gan dia....heheh......kagum gak budak2 laki...x sangka aku leh main pingpong..boleh la takat nak main...sbb dulu penah wakil sekolah...hehehe....



OH HATI ---> x sabo nak tempek video poco2
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Monday, October 27, 2008

nak update ke x?

minggu lepas, sham tipon...
ada kat NZ....dia kata..dia further study in Marin...
bagus la.....aku tumpang bangga...
katanya tgh musim exam skrg...
aku sempat wish good luck...
dia kata....pas exam balik malaysia....OOOO....aku jwp pulak (mcm aku peduli)
dia kim salam kat incik hubby..aku ckp insyaallah...(mmg aku sampaikan....incik hubby jwp dgn berhemah sekali...)




OH HATI ---> sham adalah X-BF aku yg aku mintak clash dr dia secara baik sbb jumpa incik hubby...dan sesungguhnya aku x pnh ada no HP dia sbb semua no yg dia tipon aku adalah private no
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

daaaaaaaaa......aku kembali

aku dh balik dr kursus ptg tadik....
aku ngantuk wehhh.....(cam biasa le...kursus mmg x ckup tido...rugi
sungguh walhal dpt bilik otel free....tp banyak masa abis kat luar je)

sempat aku qado tido sejam ptg tadi...rasa x sedar diri jugak la (aku jarang tido siang)
rasa mcm nk half day je esok....sakit2 badan aku ni..
gan kain se beg nk sattle ...mmm......

banyak gak menda menarik sepanjang kursus yg akan aku update kendian...
antaranya senaman poco2....hahaha....
aku tgok video poco2 tu sampai menitik air mata...
bkn sbb sedih...wakkaka...sbb lawak giler aku tgok staf aku menari...
ada yg menari cak pong....dangdut...suka suki depa...
org ajar step mcm lain...depa bukak kelas dangdut kat belakang...
hampeh betoi......(nanti aku letak video ni kendian...)



OH HATI ---> semua setuju...ratu poco2 sepanjang 2 ari tu adalah AKU....hahha.....aku gelak2 je sambil menyembunyikan rahsia kenapa aku nmpk lincah menari...selain dr mmg aku dh tau step poco2......BEN, CT....sure korang ingat mcm org giler aku menari dlm lab dulu kan?...wakkakaka.....mcm kaberet je...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Saturday, October 25, 2008

hepi dewali in advance

aku nk ucap hepi dewali pd semua pengunjung blog aku yg beragama hindu...ucap awal2 sbb dr hari ni sampai ari isnin.....i will not b around ....xde le kemana2 pun....bkn le bcuti ke hapa ke...aku ada kursus sepanjang tempoh ni...asalnya aku purpose pd Tan Sri dato' utk ke PD...nampaknya dia x approve sbb langkah bjimat cermat kononnya..suh p dlm island. je....mmmmm....(bkira sungguh gan staf2...).....so, ke feringgi je le kami...Holiday Inn....

aku x start packing lagi wpun sepatutnya dlm program (yg aku sndiri yg buat) kami sepatutnya check in n register pd pukul 2 ptg....sblm tu masing2 nk drop kat kenduri one of my staf yg akan berkahwin...

skrg nak mkn dulu (kasi power skit nk wat keje...bak kata shafa...) pastu start packing brg sndri, incik hubby gan anak2.......pstu kemas2 umah skit...mop lantai......pastu terus pegi...

jumpa korang lagi hari isnin ye!!!




OH HATI ---> bengkel perancangan strategik transformasi PPIP selaras dgn APEX U (tajuk bengkel ni aku yg karang sndiri......... )
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Friday, October 24, 2008

degil!!!


geram betoi aku kat marissa smlm.....dia degil....xmo dgar ckp rashad...kan rashad dh pesan..jgn buat keputusan sendiri....jangan main2 gan waris...dia degil.....aku rasa...mmg marissa wat mcm tu sbb nk lewat2kan waris.....mentara mas suri....cik lela gan rashad buat sesuatu gan rangka waris tu....tp jangan le degil....nanti susah kan org!!!!



OH HATI ----> mmg aku poyo skit....wakakakak
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

spak spak

entry terdahulu...(bengkel penggayaan tudung) ada aku ceritakan psl SPAK SPAK....
mesti ada yg tertanya2..mcm mana rupa spak2 ni....


model d atas adalah anak2 aku yg berjantina lelaki ye....saja aku suh diorg pakai (xkan nk suh incik hubby jd model kot....).....nampak x....ni la bentuk spak2 dr arah sisi.....ada bentuk tersendiri...mengikut Pn. Suraya...banyak spak2 ni d cetak rompak...tp yg cetak rompak punya...klu kita kepak2...dia akan rosak..tp yg ni...d sepak2...d kemek2....dia tetap x rosak....itu lah keistimewaan spak2 ni....

ilhan marah betoi kena jadi model x berbayar ni...tgok..dia buat muka mcm mana...wkakakaka...muka x ikhlas tau....x baik camtu...ni lak bentuk dr arah depan.....

ni pakaging dia...katanya..x jual d kedai2....tp klu ada bengkel..akan d jual pd peserta bengkel...

yg kecik ni pun sibuk nak jadi model....haaaa....pakai la..pakai la.....



OH HATI ---> idak pn aku pakai spak2 ni.....aku x besa pakai anak tudung...rasa 'pekak' telinga.....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

sebelum dan selepas

sebelum...pertamanya...abaikan rumah aku yg selerak...sbb bkn tu yg cuba aku paparkan kat sini....nampak x rak tv aku yg kosong...ada astro je kat situ....tv gedabak dah d alihkan...dah x leh guna..rosak...watpe wat perhiasan kat situ kan..so, suh incik hubby letak dlm bilik je mentara nk g repair...

selepas....last2....aku gan incik hubby ambik keputusan drastik..beli je tv lain...nk tgu repair...ambik masa gak baru siap...pastu.....bkn murah pun....mentara takde tv pun......meroyan le aku xleh tgok tv......so.....beli tv LCD ni....brand samsung....32 inc.....mmmmm........mentara ni, letak atas rak....esok2 ada umah sendiri, leh le gantung...jimat ruang...



OH HATI ----> time ni le pun nak rosak tv....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

khamis yg mencemaskan...

situasi
khamis last week adalah detik yg mencemaskan.....rasa mcm ayam berak kapur....
serba x kena....diri salah..bangun salah.....duk bsila salah..pendek kata (panjang x kata apa2 ye)
serba serbi x kena.....

fikiran ni berputar dgn ligat..mencari jln penyelesaian......ada jugak sms sana d sini..tanya pendapat......

saat2 akhir......buat muka x malu.....(slalunya mmg pemalu....) akhirnya masalah dpt d selesaikan (wpun utk seketika cuma)


--------------------------------------------------------------------------------

intro kat atas tu sebenarnya menceritakan ttg kejadian khamis lepas...sekitar pukul 8 mlm...kami sekorga balik dr mkn mlm dn petik suis tv (prepare minda nk tgok KEKASIHKU SERU pukul 9.30 mlm)...

bukak2....tv kuwar half je....bbrapa saat kendian...pluppp.....padam....tutup dan bukak...situasi adalah sama......incik hubby hentak tv atas, kiri dan kanan....kedepukkk kedepukkkkk.....(klu hempuk org mmg kuwar bulan bintang)

tv tu sejarahnya begini......bersaiz 29 inc...incik hubby beli sblm kami kawin....(lebih 7 taun yg lepas)..penah rosak sekali( 3 taun lepas).....repair...telan belanja ratusan2 gak...

minggu incik hubby sakit tu...dh ada unsur2 kerosakan dh..tp pulih kembali.....so, kami berdoa sungguh2 agar mlm khamis lepas tu pun situasinya adalah sama...

bkn apa pun.....mana boleh aku miss episod KEKASIHKU SERU minggu tu....bkn saja aku...incik hubby, along dan anak2 pun pengikut setia cerita ni...

akhirnya...aku buat tebal muka...tipon umah mami (bb sitter anak2 aku)...bgtau kata nk tumpang tgok tv (pakcik....hubby dia tgh tgok drama tamil masa tu...sori naa...kacau daun...)




OH HATI ----> lega!!!
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Wednesday, October 22, 2008

RM1.80

smlm aku kuwar lunch gan aida kat DAMAI (kantin dlm sini.....mana?..sini la..salah satu kantin kat tempat keje aku)

bak kata aida...aku ni Vegetarian ( sbb aku suka ambik sayur2 je...lauk paling2 pun ambik telur....senang bela aku ni....) so, aku ambik seketui terung msk cili, sayur petola, sambal belacan (wajib) gan kentang goreng nipis2 tu....

masa nak bayo....akak kantin tu gan lantangnya (sbb aida kat belakang2 pun leh dengar) ckp.....sehinggit lapan kupang ........aku hulur duit RM10 gan perasaan tertanya2...betoi ke apa yg aku dengar tu...aku usha akak tu kira duit balance...mmg sohih...aku x silap dengar dan akak tu x silap ckp......

aku amat kagummmmm....sbb dh lama aku x d charge dgn harga sebegitu rupa.......masa student2 dulu....slalu le...sejak keje ni...xde aku kena charge mcm tu.....

sbb aku kagum....dgn tanpa segan silu, aku ambik gambo nasik aku tuh..x peduli pandangan sinis org lain dah....



OH HATI----> perhhhh...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

ahaks

melangkah spt seorang perempit yg berjaya.....tp penuh kesopanan dan kesusilaan....ahaks

lap2 skit seat, kang basah lah montot...udah ilang macho

berhati2 d jln raya...pandu cermat jiwa selamat..pakai lah topi keledar....merah tanda berhenti..anda mampu mengubahnya..ingat lah yg tersayang..



OH HATI ---> pengambil gambar adalah along yg gedik merangkap pembonceng
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

xleh balik

sekarang pukul 6 ptg...aku masih d opis...
korang jangan berperasangka baik gan aku....
aku bukan gigih sangat bekerja....
aku bkn pekerja cemerlang terbilang dan terhilang...
tidak sama sekali...( 2 kali pun tidak.....nehiiii)....
ada sebab kenapa aku terperangkap d sini pd ketika ini hari ni...
huhuhuhu......

sebabnya?....
nanti aku story the mory...
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

aku suka!!!!

| | Comments (279) | TrackBacks (0) | Previous Blog
1. Saya terkejut apabila Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi membuat kenyataan bahawa sebagai seorang yang bukan ahli UMNO saya tidak berhak memberi pandangan saya terhadap apa yang sedang berlaku dalam UMNO.

2. Saya teringat akan jawapan Tun Abdul Razak sebagai Presiden UMNO dan Perdana Menteri apabila ditanya oleh pemberita tentang komen saya berkenaan UMNO dalam tahun 1970. Beliau berkata sebagai orang yang bukan ahli UMNO (saya telah disingkir oleh UMNO pada masa itu) saya bebas berkata apa sahaja.

3. Saya hairan kenapa semasa saya masih ahli UMNO setelah letak jawatan sebagai Presiden UMNO saya juga tidak dibenar berjumpa ahli UMNO dan pemimpinnya dari peringkat bahagian sehingga peringkat Majlis Tertinggi. Ahli UMNO juga dilarang daripada menjemput saya untuk berucap dalam majlis UMNO atau menghadiri apa-apa majlis di mana saya akan berucap. Saya juga tidak dibenar berucap di Universiti. Jemputan kepada saya ditarik balik atas arahan orang tertentu dalam Kerajaan dan parti.

4. Yang mutakhir apabila saya dijemput oleh Kelab UMNO Melbourne dan saya terima untuk membuat ucapan berkenaan tajuk yang tidak menyentuh politik dalam negara, tiba-tiba Kelab UMNO Melbourne menarik balik jemputan atas arahan Ibu Pejabat UMNO.

5. Ternampak jelas samada saya ahli UMNO atau tidak saya tidak dibenar atau dihalang daripada memberi apa-apa pandangan berkenaan UMNO atau berkenaan apa-apa perkara lain.

6. Seperti biasa "orang Pak Lah" menyokong bidasan terhadap saya oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri. Hanya Dato Seri Rais Yatim dengan berani bertentangan dengan Perdana Menteri dan berkata saya berhak memberi pandangan saya.

7. Buat kali pertama saya bersetuju dengan "orang Pak Lah" bahawa beliau berhak membidas saya, walaupun tindakan beliau tidak boleh ditafsir sebagai "elegant silence" Tun Musa. Tetapi samada saya bidas balik adalah hak saya juga. Jikalau tak bersetuju dengan pendapat saya, itu juga hak masing-masing. Blog saya terbuka. Jika tidak memaki hamun blog saya terbuka kepada Pak Lah dan konco-konconya.

Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Tuesday, October 21, 2008

minah rempit kembali

klu korang perasan....aku ada post entry psl baik buruk bwk moto minggu lepas....
ada sebab sebenonya entry tu....idak le aku saja2 suka suki nk pecah kepala dan otak memikirkan baik buruk tu.....

sbb munasabahnya begini.....sejak rabu lepas...aku kembali kpd status lama aku..."perempit bersiri"....ahaks....

keta tarak...g masuk salon dan spa....tp mmg wrong timing la...kena lak d saat2 malaysia amnya, penang khasnya d landa musim tengkujuh (wpun bkn bulan tujuh)

perhhh....dr ari senin ari tu....sampai rabu ari ni.....aku d timpa ujan....isnin dan selasa waktu balik keje....(umah aku gan tmpt keje x dekat ek wpun masih dlm pulau).....ujannya plak bkn ketegori renyai2 manja......lebat!!!....senin tu...aku gamble je..xde rain coat ..pakai jeket je.....memandangkan incik hubby sayang bini dia.....dia beli rain coat....so, selasa tu....aku pakai rain coat.......tp ari ni (rabu)....pagi2 buta dh ujan lebat....aku dh panik gelabah biawak....sbb kui 8.30 aku ada meeting penting d mana...aku adalah pencatat minit (ala2 pecacai je...tp kehadiran aku still penting).....memandangkan aku adalah setiausaha utk meting tuh (sgt setia dan sgt berusaha....), aku rasa sgt tertekan dan hampir depress

kol staf aku utk dia standbuy apa yg patut....kol bos mintak dia take over keje dlm tu nanti.....(suka suki arahkan bos catat keputusan...wkakakaka..amponnn)

kui 9++ baru kuwar dr umah...konon2nya dh renyai ujan...sekali half way.....pranggggggggg (andaikan sbg bunyi ujan ye...) ujan dtg balik....kiranya aku sampai opis dlm keadaan basah dan agak comot....(aku rela, at least nampak mmg aku jujur sbb tadi staf aku ckp..masa aku kol kata ujan.....erea sana x ujan dia kata....)

balik tadik.....(refer post yg sblm ni...) aku terpaksa balik lambat sbb ujan mmg lebat sungguh (aku x salahkan ujan ye...aku suka ujan...muahhh)..akhirnya...aku redah jugak ujan tu (sbb aku perasan macho)

dan aku rasa kagum gan diri sndiri....sbb?....x sangka antibodi aku kuat.....wpun ada bisikan syaitan "klu demam best gak ni...leh MC"....hingga ke detik ni..aku masih gagah...sekali pun x bersin...maknanya aku masih imun dgn virus selsema....ahaks...



OH HATI ----> hikayat minah rempit....





erkkk...erkkkkkk...naper lak post baru ada kat bwh ni...wkakakakkaka
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

hantu dlm NIYANG RAPIK

ashraff muslim jadi hero gamaknya....x salah pegang watak ustaz......tu, nampak x hantu budak tepi pokok...sian dia..x pakai baju....pakai suwar katak je....hero nampak tu aku rasa...tp jeling2 ekor mata......(mentang2 le siang...klu mlm sure lari x ckup tanah tuh...wkakaka)

tu dia.....pantang betoi aku org kuku panjang....nasib le ni bkn ketegori org.....ntah le hantu apa ni.....hantu kuku panjang kot.......fauzi nawawi nampak panik dah tu...(kalau aku mengelupo2 dh..wakkakaka)

tengok hantu ni duduk mcm ni....tingat aku pd HANI soraya...wkakaka....dia klu stress slalu duduk berteleku d sudut.....so, kesimpulan aku...hantu ni mmg mati dlm stress....sbb tu dia duduk mcm tu...

ni lak hantu tepung gomak....siap dtg bersama pakej yg lengkap (contact lens kaler merah gan liptik kelabu)....jantina?...aku x sure.......


ni mungkin chief kpd semua hantu dlm citer ni....sbb nampak paling ngeri.....isk...dan dan meremang bulu idung aku......



kredit utk make up artis tuk drama ni...ELLA SANDRA



OH HATI ----> aku gerenti potong kuku CT xkan masuk entry ni mlm2....hahahhaha
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

NIYANG RAPIK

sedar x sedar drama bersiri KEKASIHKU SERU akan sampai ke penghujungnya (sob sob sob)....aku depress giler sbb sure akan merindui suara gema WARIS memanggil MASSS...MASS......

siri baru yg akan menggantikan kekasihku seru ada NIYANG RAPIK (mcm merapek skit bunyinya)....kalau korang tertanya2...apekemenda natangnya NIYANG RAPIK tu...aku pun 2 x 5=10 je gan korang.....dlm firsat aku mcm salah satu perkataan purbakala ke...x pun bahasa malaysia barat ke.....so, sbb perasaan ingin tahu aku melampau dan terlampau....aku buat sedikit research (mcm PHD student lak rasa....) methodologi yg aku gunakan...GOGGLE jelah...pensempelan?....tarak?...persoalan kajian?....best ke citer ni? sapa pelakonnya?...(perhhh...sejibik cam tesis student phd ni...) dan ini lah hasilnya



sinopsi
Slot Seram Puaka Niyang Rapik di TV3

Slot Seram yang semakin diminati ramai sekali lagi tidak menghampakan penonton setianya dengan mempersembahkan drama bersiri terbarunya berjudul “Puaka Niyang Rapik”. Drama yang berunsur mistik dan percintaan ini dibintangi oleh Ashraff Muslim, Liyana Jasmay, Abu Bakar Juah, Khatijah Tan, Fauzi Nawawi dan Riezman Khuzaimi.
Drama sentuhan pengarah hebat, Ahmad Idham ini mengisahkan tentang sebuah perkampungan dinamakan Niyang Rapik di mana penduduknya percaya akan kehadiran kuasa ghaib yang mengerikan setiap kali menjelangnya Tahun Baru.
Mereka percaya setiap kali Tahun Baru seorang penduduk akan mati kerana dipercayai dikurung oleh kuasa ghaib Niyang Sakti. Sehinggalah, kehadiran Ustaz Amirul ke kampung itu mengubah pemikiran penduduk kampung dan menimbulkan kemarahan oleh beberapa penduduk setempat yang amat berpegang teguh kepada kepercayaan karut tersebut. Apakah yang terjadi seterusnya?



OH HATI ---> makin ramai org suka citer hantu....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Monday, October 20, 2008

Now, 7 Facts about me, From others people Point Of View...


ni pandangan CT ttg aku...

Oleh kerana Intan yg tag aku so ni fact ttg Intan dr pandangan mata aku yg suci murni cewahhh….

1. seorang yg gila2 dan selamber

2. suka buat org lain ketawa dengan gelagatnya

3. kalau kita minta pendapat mmg dia boleh bg nasihat dengan bernasnya

4. manja ler…ngan kwn2 pun nak manja hhehehhehe

5. karektornya sungguh menghiburkan hati dia boleh jadi kawan yg baik…kwn merapu…kwn setia semua2lah…tu yg aku suka kwn ngan dia walau berbeza karektor.

6. dah lama aku tak jumpa dia…tak tahu ler perangai dia sama ke tak. Harap2 samalah (ini aku rasa tak menjawab soklan nie…)

7. kampung dia dekat kg aku..parit buntar..dia penah melawat aku masa raya…(ni pun tak jawab soklan juga wakakkakak)

---------------------------------------------------------------------------------------------


ni dr sudut pandangan AINAL
Intan

  1. Peramah giler dalam dunia siber
  2. Brutal punya minah
  3. dlm brutal tapi minat novel
  4. suka bagi kata2 semangat pada rakan2
  5. Kerja kat usm-boss (kat dept mana aku tak tau)malu aku..ia la sapa la aku..uhuuu
  6. mak org yg malas nak mandi....ekekek
  7. Rendah diri-ni yg aku perasan dari mula kenal dia sebab aku tau dia boleh, dlm dia kata tak boleh!(memasak)

--------------------------------------------------------------------------------------------


ni lak pandangan kak ita...
1) seorang yang periang, peramah & sure banyak cakap punya olang..manyak cerita ada..
2) jarang berahsia...jenis yang suka bercakap terus terang..bukan ler jenis hipokrit..
3) feminine...rasanya skrg baru nak berjinak-jinak..dan dlm proses meninggalkan zaman brutal nya...dah pandai pakai kebaya & lipstik pink you...
4) memasak...yang ini tak pasti..rasanya pandai cuma malas sikit aje..
5) menjahit...dah pandai..boleh jahit manik kat baju lagik..
6) MANDI...yang ni aku malas nak komen, sbb dia sendiri dah mengaku...
7) kelakor....boleh tahan giler2nya..lazer...pun ye jugak..tapi pada kebenaran...





OH HATI ----> benar2 belaka..
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

ko pikir ko hebat????

suatu mlm...beberapa minggu yg lepas....
sms masuk....


" wei...anak berapa dah.."
" masih 2 org..ko?" <------- masa ni aku rasa hepi je dpt sms dr dia..salah sorang kwn aku masa sekolah....

"masih main...ko mana" <---- dah start x paham....ckp apa ni?....giler kot...
" xphm ko ckp apa..."

"kt mana skrg?...sampai ati lupa aku" <--- start dah mengayat...
"kt penang la.....kena ingat ke?...slamat hari raya..." <--- aku jwp gan tulus ikhlas....

"yelah...dan x rindu aku lagi..." <---- mula dah...mula dahh......cilanat...
"loh...naper lak nak rindu ko?" <----- aku tanya sbb aku benar2 x paham

"yelah.nak kawin x bleh....rindu jelah..ok x ayat ni" <---- ayat giler bermula
"x ok...."

"sedih aku.."
"gatal le tuh..."

"ko x sayang aku lagi ke?" <--- mula dah ayat provok...dia ingat dia sapa?
"kena sayang ke?..ckup le wife ko sayang..." <---aku jwp dan cuba remind dia ttg status dia..

"betoi ko x ingat dan sayang aku lagi?" <----- wat pe ko nak tanya berkali2 ni...x phm bahsa ke?
"x kot....ingat ko sbg salah sorang kwn aku ada la..." <--- aku masih layan dgn sopan santun

"lagi aku sedih..." <---- dia ingat aku nk pujuk kot
"sejak bila ko jadi emo mcm ni?" <---- peod kot...sengugut?

"sejak tadi la...ko masih simpan x kisah2 cintan kita dulu." <----slalu tanya soklan mcm ni...
"kita mana penah bcinta..." <---- ayat tulus ikhlas aku...kami mmg x pnh b'couple ok!!!

"yeke...ko pasti ke? <--- ko ingat nk rancangan kuiz ke?
"amat pasti...ko yg reject aku dulu..." <---- mmg ko yg reject aku sbb ko pilih org lain...

"mana ada..dlm ati sayang apa....ko mana tau.." <---- amat najis bunyinya...
"sayang kena ucap..bkn simpan dlm ati..." <--- asalnya mcm nk maki je dia...

"masa tu banyak halangan n dugaan..aku x ckp ke masa tu..bahasa isyarat kot..." <-- ko ingat aku pekak+bisu ke nk guna bahsa isyarat?....
"tu maknanya x ckup sayang....dan yg penting...mmg xde jodoh..." <--- aku nk bgtau....aku syukur pd ilahi sbb ko bkn jodoh aku

"tu la...klu x mesti kita dah kwin ye....buat anak je kita kan?" <--- kesabaran aku dh sampai ke kemuncak......sudahhhhhh!!!!! kang org mkn nasik..ko mkn selipar...
"maleh layan ko..merapu x abis2...meluat....!!!!gila!!..nak tido dah..bai..." <----hambekkkk....

"bai sayang..." <---------hampessssssssssssss
x jwp....


tu la manusia yg perasan dan sentiasa x paham dan xtau limit antara kwn zaman sekolah..dgn kwn zaman skrg...yg mana masing2 dh kwin ....aku layan ko sbb aku anggap ko kwn.....aku pnh bkawan baik gan ko wpun ko pnh buat aku menangis......aku ni rasional....dah boleh beza mana satu kenangan dan realiti...tolong la..klu ko masih nk bkwn gan aku...respek aku sbg isteri org.....!!!!!



OH HATI ----> ()&^&%#Q^%$)))_*(
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

Sunday, October 19, 2008

versi video

video



OH HATI ---> saksikanlahhhhhhhhhhhhhh.....
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja

bengkel penggayaan tudung

wahhh....bunyinya ckup feminin.....lama gak aku berminat nk joint menda2 mcm ni...sbb kaedah pemakaian tudung aku sangat2 limited......jenis lilit tu jelah yg aku tau...klu suh ubah patern skit..mula la aku x selasa....

aku jugak...selasa gan tudung bawal.....selain tudung instant yg makin femes sekarang ni....idup yg serba cepat ni menagih pemakaian tudung yg cepat dan pantas......semua kena bertindak agrasif skrg ni..tambah2 lak gan anak2 kcik....kalau g mana2....nak melaram lawa skit pun payah....tambah klu nk pakai jenis melilit2 tuh..yg jenis buat bunga sekuntum ke.....perhhh.....dan 5 minit je aku rasa bunga tu...pastu sure relai d tarik oleh anak2....

so, pelawaan aida uk joint aku sambut dgn penuh tahzim....(wakakkakaka)..yg ajar kami tu....seorang perunding imej (konsultan) yg agak terkenal (aku rasa) d kalangan artis2 tempatan....sweet je dia....sore pun merdu...sopan santun....(aku usha dia ckp sambil tergangga2..punya la kagum gamaknya....)..nama dia PUAN SURAYA....(ct...ben..korang kenal kot?)

wpun masa agak terhad....tp, banyak gak tips2 yg aku pelajari dr dia...d samping dpt gak aku beli penjinak tudung yg dikenali sbg SPAK SPAK ..penjinak tudung ni...d pakai oleh semua artis malaysia yg bertudung (kecuali ahkak ogy...)

PN. Suraya.....ayu sungguh.....baru berjinak2 dgn pemakaian tudung

sekali pandang mcm dia pakai 2 layer tdung...sebenonya 1 je...

volenteer pertama....salah sorang pensyarah yg spoting dan simple...

perbezaan yg ketara .....dpt SPAK2 free sbb berani...hehe

pakai tudung dubai pun boleh....jadi cantik je...(ke sbb model tu mmg cantik sedia?)

kak mery yg d transform kpd sesuatu yg lain dan berbeza...nampak lain skit...ada shape...

ni antara tips yg d berikan oleh puan suraya...

1) jgn pin bwh tudung sebelum kelepet tudung...pastikan kelepet dulu baru pin utk dptkan shape wajah yg lebih baik

2) pakai penjinak tudung utk semua jenis tudung bg kesan yg lain cantik

3) kalau ssorang yg berbadan agak 'sedap'..pakai brouch yg berbetuk panjang ke bawah.

4) sentiasa beli brouch yg panjang pinnya utk d memudahkan peragaan (boleh buat bunga)

5) sblm pakai tudung....make sure kalernya sesuai dgn meletakkan d muka sewaktu pagi tanpa make up....kalau tudung yg nampak dulu...maknanya x sesuai gan muka kita

6) utk yg berbadan 'sedap' bahagian depan ..pastikan berbentuk serong...

7) check bahu kita..(samaada jenis jatuh aku tinggi...) leher (samaada jinjang/turttle) dan bentuk muka utk cara lilitan dan pemakaian tudung yg sesuai...


ada lagi ke?......bleh mintak kak mery gan aida tulun top up kan...kot2 aku terlepas pandang...



OH HATI ---> OOOOOOOO...gitew ek?
Aku Tak Suka Menipu..Semua Aku Tulis Kisah Benar Saja